Bijgewerkt: 15 juli 2024

Uithoornse huisartsen tekenen huurovereenkomst

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Ziekenhuis Amstelland
20-07-2006

Tijdens een informele bijeenkomst tekenden op 18 juli 2006 twaalf Uithoornse huisartsen een huurovereenkomst met Ziekenhuis Amstelland. De ondertekening vond plaats in Partycentrum Leenders in De Kwakel.

In 2008 zullen de huisartsen hun praktijk gaan uitoefenen in het nieuw te bouwen Gezondheidscentrum in Uithoorn (op het voormalig Telstarterrein gelegen tussen de provinciale weg N201 en de Vuurlijn). Daarmee is de tweede belangrijke stap gezet naar de realisatie van dit centrum, na de recente aankoop van de grond door het ziekenhuis. Ziekenhuis Amstelland geeft met dit centrum invulling aan haar doelstelling om het eerst aangewezen ziekenhuis in de regio te willen zijn.

Ziekenhuis Amstelland start begin 2007 met de bouw van een ruim opgezet centrum voor huisartsen, specialisten en zorggerelateerde dienstverleners. Eind 2008 moet er 3500 m² praktijk- en werkruimte gerealiseerd zijn. Ongeveer 1200 m² hiervan zal door de huisartsen betrokken worden.

De heer Abram Rutgers, huisarts in Uithoorn tekende, mede namens zijn collega’s van het Uithoorns Huisartsen Collectief, de huurovereenkomst voor een periode van 15 jaar.

Wij zien grote voordelen in dit gezondheidscentrum, aldus Rutgers, Niet alleen de concentratie op één locatie met collega-huisartsen, maar ook de directe relatie met specialisten en andere zorggerelateerde aanbieders, zien wij als een belangrijke kans. Dat geldt voor ons als aanbieders, maar ook voor onze patiënten.

Het ziekenhuis zal ca. 500 m² zelf gebruiken voor de inrichting van een aantal poliklinieken.

Naar verwachting zullen KNO-heelkunde, gynaecologie, oogheelkunde, dermatologie en kindergeneeskunde poliklinische spreekuren gaan houden in Uithoorn. Met orthopedie, interne geneeskunde en neurologie wordt nog gesproken, legt Jacques Moors (Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland) uit, Hiermee kunnen wij als ziekenhuis onze patiënten beter van dienst zijn. Een aantal belangrijke specialismen direct in de regio betekent voor veel mensen minder reistijd en minder wachttijd, met de back-up van ons ziekenhuis even verderop.

De technische infrastructuur zal zodanig worden aangelegd dat er ook medische diagnostiek op een adequate manier kan worden uitgevoerd (priklab, echografie en eventueel röntgen).

De overige 1800 m² zal verhuurd worden aan externe aanbieders. Met een aantal partijen wordt door het ziekenhuis al onderhandeld. Peter Karsman (Facilitair Bedrijf Ziekenhuis Amstelland) zegt dat in principe alleen met zorggerelateerde partijen wordt gesproken. Doelstelling is om een groot aantal disciplines onder één dak samen te brengen om voor de bezoekers een breed aanbod te realiseren. Maar ook voor de gevestigde aanbieders is het op die manier eenvoudig om van elkaars expertise gebruik te kunnen maken.

Beide partijen zien de realisatie van het project met vertrouwen tegemoet. Op de bijeenkomst waren ook een schets van de indeling van het gebouw en een artist impression te zien.


Website: Ziekenhuis AmstellandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.