Bijgewerkt: 5 maart 2024

Uilenstede wordt campus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-11-2007

B en W van Amstelveen hebben op 27 november 2007 de visie ‘Wonen op Uilenstede’ geformuleerd en het bijbehorende concept Nota van Uitgangspunten (NvU) Uilenstede Oost vrijgegeven voor participatie – meldt de Gemeente Amstelveen in haar persbericht. Centraal staat de ontwikkeling van Uilenstede naar een studentencampus. Vrijwel tegelijkertijd heeft het bestuur van de VU besloten een aantal niet primaire procesonderdelen te verhuizen naar Uilenstede.

Uilenstede flat Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Een studentenflat in Uilenstede


De visie en de NvU zijn tot stand gekomen naar aanleiding van een initiatief van DUWO. Uitgangspunt van de Visie en de NvU is dat de campus deel uitmaakt van de stad. Het wordt dus geen besloten campus maar een aantrekkelijke levendige campus die steeds meer deel uitmaakt van het stedelijk weefsel en waarbij andere gebruikers welkom zijn. De aanwezigheid van studenten en aan kennisinstellingen gerelateerde voorzieningen achten B en W van groot belang voor de stedelijke economie.

Het besluit van de VU om onderdelen - werkgelegenheid van ca 450 mensen – tijdelijk van de Boelelaan te verhuizen naar Uilenstede is ingegeven door de aanzienlijke groei van de studenten en de noodzakelijk nieuwbouw op de Zuid As. In de jaren ‘70 is de Vrije Universiteit voor ca. 12.000 studenten gebouwd. Nu, in 2007, wordt de VU bevolkt door 19.000 studenten en 4.000 medewerkers.

In de zomer van 2008 zal de verhuizing zijn afgerond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.