Bijgewerkt: 3 juni 2023

Tweede verdachte van Amstelveense woningoverval aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
28-03-2013

Dinsdagochtend 26 maart 2013 is op Schiphol de tweede verdachte van een woningoverval in Amstelveen, van 27 februari, aangehouden. Bij de overval is geschoten door de verdachten, er raakte niemand gewond.

Aan de Soerlaan in Amstelveen vond op 27 februari 2013 rond 15.30 uur een gewapende woningoverval plaats. Het 31-jarige slachtoffer werd belaagd door twee mannen en raakte met hen in gevecht, tijdens de worsteling vielen enkele schoten.

De twee verdachten vluchtten met enkele sieraden van het slachtoffer de woning uit, ondertussen was door omwonenden de politie gebeld. Bij aankomst trof de politie alleen het geschrokken slachtoffer aan. Een rechercheteam van District Zuid is vervolgens een onderzoek gestart.

Schiphol

De eerste verdachte, een 30-jarige man, werd al op 6 maart aangehouden in een woning in Amsterdam. Dinsdagochtend 26 maart 2013 werd met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en de Douane een 23-jarige man aangehouden op Schiphol, hij is de tweede verdachte in deze zaak.

Uit binnengekomen onderzoeksinformatie kwam naar voren, dat hij op deze luchthaven aan zou komen op dinsdagochtend, waarna hij door de politie is opgepakt. De eerste verdachte zit in voorlopige hechtenis, de tweede verdachte zal deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.