Tweede overwinning KVA met 31-16

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas, KVA
14-10-2012

Korfbal - Zaterdag 13 oktober 2012 boekte KVA haar tweede overwinning in de Overgangsklasse B. Op eigen veld werd De Meervogels met maar liefst 31-16 terug naar Zoetermeer gestuurd. En dat terwijl KVA vooraf op een zevende plaats stond en De Meervogels op een gedeelde tweede plaats. Dankzij deze magistrale overwinning op De Meervogels kan de ploeg van coach Eric Geijtenbeek vol vertrouwen het aankomende zaalseizoen tegemoet gaan.

Tijdens het zaalseizoen 2012/2013 zal KVA echter geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van rebounder Bob van Iersel. Hij heeft aangegeven per direct te stoppen met het spelen in de KVA-selectie en zal verder gaan als Algemeen Reserve.

De Meervogels kwam als de trotse nummer twee van de competitie op bezoek in Amstelveen. Op een regenachtig veld waren gelukkig redelijk veel toeschouwers naar ons sportpark toegekomen om KVA de laatste steun te geven voor het komende zaalseizoen.

kva Amstelveen
(Foto KVA- 2012)

KVA speelt tegen De Meervogels

De statistieken waren vooraf gezien niet in het voordeel van KVA. Ons vlaggenschip wist in de afgelopen vier wedstrijden nooit meer dan 13 keer te scoren, terwijl De Meervogels er juist altijd 13 of meer in wist te leggen in de afgelopen vier wedstrijden.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het erop, dat KVA opnieuw moeite had om de korf te vinden. Er werd goed gespeeld maar niet zuiver geschoten. Zo kwam het dat na 10 minuten spelen de gasten op een 3-5 voorsprong stonden. KVA kwam na een kwartier spelen echter terug tot 5-5 en kon daarna de score steeds verder uitbouwen. Via 10-6 zochten beide ploegen met een 15-9 tussenstand de droge kleedkamers op.

Een ongekend hoge ruststand voor KVA. Des te meer, omdat er na 35 minuten al meer gescoord was dan de ploeg de afgelopen wedstrijden in 70 minuten voor elkaar kreeg. Ook verdedigend speelde men goed. De Meervogels kreeg geen centimeter ruimte en had totaal geen rebound tegen de sterk spelende KVA-heren.

Ook in de tweede helft was KVA absoluut de betere ploeg. Het opende direct de score en liet werkelijk geen spaan heel van De Meervogels. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond KVA al met 9 punten voor op de tegenstander (22-13) en dus kwam het doelpuntentotaal van 30 steeds dichterbij.

Het eens zo grote De Meervogels bleek ineens een heel klein ploegje dat nauwelijks aan goed korfbal toe kwam. KVA had daarentegen een ongelooflijk hoog schotpercentage en veegde zodoende compleet de vloer aan met de Zoetermeerders.

Een kwartier voor tijd lukte het KVA om een gat te maken van 10 doelpunten verschil (25-15) en vanuit daaruit werd de stand uiteindelijk uitgebouwd naar een ruime en verpletterende 31-16 overwinning voor KVA! Ongeveer 5 minuten voor tijd kreeg Bob van Iersel overigens zijn publiekswissel. Hij werd bedankt voor zijn prestaties in de KVA-selecties en werd waardig vervangen door Tom de Beurs. Het eerste deel van het veldseizoen zit er hiermee op voor KVA 1. Half november begint de ploeg aan het zaalseizoen, waarin zij opnieuw uitkomt in de Overgangsklasse.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.