Bijgewerkt: 5 december 2022

Tweede kunstproject Keizer Karel Galerie Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gemeente Amstelveen
06-05-2009

The Sea/ De Zee:

unieke uitwisseling poëzie en vormgeving Japan - Nederland

Zondag 10 mei 2009 start het tweede kunstproject in de Keizer Karel Galerie, het viaduct onder de A9 naast het Stadshart van Amstelveen. De expositie omvat 12 unieke kunstwerken en staat in het teken van de viering van 400 jaar handelsbetrekkingen Japan en Nederland en heeft als thema de Zee.

Zes Japanse top-vormgevers kregen ieder een (vertaald) Nederlands gedicht waarin de zee een rol speelt, en omgekeerd kregen zes Nederlandse top-vormgevers plus een fotograaf een Japans gedicht ter inspiratie.

zee Amstelveen
(Cobra Museum - 2009)

De flyer van de tentoonstelling; 'De Zee' '海'


Het fantastische resultaat, 12 grafische tekstinterpretaties, wordt ‘onthuld’ door wethouder J.W. Groot, economische zaken, op 10 mei, om 15.30 uur vanuit het Cobramuseum.

Japanse ontwerpers:

Mitsuo Katsui, Shigeru Shimooka, Katsuhiro Kinoshita, U.G.  Sato, Tomohito Shukunami, Akiko Tanaka/Shigeru Watano.

Nederlandse dichters:

Lucebert, Paul van Ostaijen, Rutger Kopland, Yvonne Ne, Judith Herzberg, Hagar Peeters

Nederlandse ontwerpers:

Anthon Beeke, Lava/Hans Wolbers, Orientation Lab/Reza Abedini, Max Kisman, Herman van Bostelen, Paul van Riel/Edo van Dijk

Japanse dichters:

Yosano Akiko, Shinkawa Kazue, Takanori Shimizu, Okamoto Kanoko, Hiroshi Kawasaki, Yoko Tawada

De expositie zal te zien zijn tot eind augustus van dit jaar. Daarna volgt de derde expositie, een serie Amstelveens ‘accidentalisme’, door en met Kamagurka, waarbij de Amstelveense bevolking nauw wordt betrokken.In de Keizer Karel Galerie werken Gemeente Amstelveen, Cobra Museum, Kunstuitleen Amstelveen en JC Decaux nauw samen. Het resultaat is een opvallende, graffity-vrije entree naar het Stadshart.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.