Bijgewerkt: 5 december 2022

Tweede expositie van kunstenaarsvereniging St. Lucas

Nieuws -> Cultuur

Bron: KV St. Lucas
30-06-2008

Van 5 juli tot en met 3 augustus 2008 exposeren 16 collega-leden van kunstenaarsvereniging Sint Lucas in de kerk aan het Hoger Einde Zuid in Ouder-Amstel. Tijdens deze expositie tonen de kunstenaars schilderijen, beelden, sieraden, grafisch werk, textiel.

Hoger einde Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De tentoonstellingsruimte in de kerk in Ouder-Amstel aan de Hoger Einde


Op zaterdag 5 juli tussen 15.00 en 17.00 uur openen ze de expositie op feestelijke wijze. Ik nodig u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Uiteraard kunt u tijdens de opening de tentoongestelde werken bekijken. Daarnaast organiseeert de vereniging, onder het motto ‘Goede kunst behoeft geen krans” een wijnproeverij en wordt er gemusiceerd.

De tentoonstelling van kunstenaarsvereniging Sint Lucas is van 5 juli tot en met 3 augustus 2008 iedere zaterdag en zondag gratis toegankelijk tussen 12.00 en 17.00 uur. De expositieruimte is gelegen aan het Hoger Einde Zuid 22 in Ouderker-Amstel. Meer informatie vindt u op www.sint-lucas.nl.Kunstenaarsvereniging Sint Lucas

Sint Lucas is één van de oudste kunstenaarsverenigingen in Nederland en kent een rijke traditie. De vereniging wil een platform zijn voor creatieve ontwikkeling, waar de aangesloten kunstenaars elkaar ontmoeten en samenwerken. Vernieuwing met behoud van kwaliteit en verscheidenheid staan daarbij hoog in het vaandel. Regelmatig treden nieuwe kunstenaars toe tot Sint Lucas. Hierdoor is het mogelijk uiteenlopend werk te exposeren.

Kunstenaarsvereniging Sint Lucas is in 1880 opgericht, oorspronkelijk als studentenvereniging van de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Verschillende gerenommeerde kunstenaars als Jan Toorop en Piet Mondriaan waren lid. Gedurende een kleine honderd jaar exposeerde de vereniging in het Stedelijk Museum. Op dit moment kent Sint Lucas ongeveer 60 actieve leden uit het hele land, werkzaam in verschillende disciplines van de beeldende kunst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.