Bijgewerkt: 26 mei 2024

Tweede Schaakweek van Amstelveen in oktober 2016

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Ris
27-07-2016

Na de zeer geslaagde eerste editie van de Schaakweek Amstelveen in oktober 2015 heeft de organisatie besloten om hier een vervolg aan te geven. Van maandag 24 oktober t/m zondag 30 oktober 2016 zullen diverse activiteiten plaatsvinden om het schaken verder onder de aandacht te brengen. Vaste onderdelen, zoals schaken in de bibliotheek en een basisscholierentoernooi staan dit jaar in elk geval weer op het programma. Nieuw is een schaakactiviteit voor vluchtelingen die in samenwerking met SV Zukertort Amstelveen opgezet zal worden. De definitieve invulling van het totale programma van de Schaakweek zal in een later stadium bekend worden gemaakt via de website http://cne-nkrapid.nl/.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Internationaal schaakmeester Robert Ris (1988), organisator van de Schaakweek Amstelveen 2016 en Toernooidirecteur CNE NK Rapid in de bibliotheek in het Stadshart geeft instructies aan de aanwezige kinderen tijdens de eerste schaakweek Amstelveen op 1 oktober 2015


Hoogtepunt van de schaakweek is de slotdag zondag 30 oktober 2016, waarop een grote schaakmanifestatie in het Keizer Karel College wordt gehouden. Dan vindt voor de huis- en clubschakers alweer de 9de editie van het BRAINWAVE rapidtoernooi plaats. SV Zukertort Amstelveen organiseert dan ook de jaarlijkse jeugd Grand Prix. Aanmelden voor beide toernooien is vanaf heden mogelijk via de website.

Tegelijkertijd en op dezelfde locatie zal het CNE NK Rapid worden gehouden. Mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor, het Amstelveense ICT-bedrijf CNE ICT Professionals waarvan directeur Peter van Nijen een fervent schaakliefhebber is, is de organisatie van de Schaakweek Amstelveen er opnieuw in geslaagd dit toptoernooi te laten plaatsvinden in Amstelveen. Die is dan ook zeer verheugd om in elk geval de deelname van Loek van Wely en Jan Timman te kunnen bevestigen. Laatstgenoemde was samen met Hans Böhm in juni al actief bij het ook zeer succesvolle evenement Schakers van Formaat op het stadsplein in Amstelveen.

Ook het volledige Nederlandse damesteam (waaronder titelverdedigster Anne Haast) zullen dit jaar weer van de partij zijn. Het volledige deelnemersveld bij zowel de heren als de dames zal later bekend worden gemaakt. Naar verwachting zullen er die dag meer dan 300 schaakliefhebbers van jong tot oud, amateur tot grootmeester kunnen genieten van een spannende schaakdag. De wedstrijden om de Nederlandse titels zullen dan op grote schermen in de aula van het Keizer Karel College gevolgd kunnen worden. De toegang is vrij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.