Bijgewerkt: 24 februari 2024

Twee woningovervallers aangehouden met behulp getuige

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
13-06-2013

Amstelveen - Met behulp van een getuige zijn op 12 juni 2013 twee verdachten binnen korte tijd aangehouden. Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van een overval op een woning. Omstreeks 16.00 uur deed het slachtoffer melding van de overval in zijn woning. De twee overvallers waren toen al vertrokken. Een getuige die ondertussen melding deed van een verdachte situatie, heeft later geleid tot aanhouding van de twee verdachten.

De verdachten belden omstreeks 15.30 uur aan bij de woning aan de Populierenlaan in Amstelveen van het 62-jarige slachtoffer. De man herkende het tweetal, omdat zij eerder hadden aangebeld om de man wat te verkopen aan zijn deur.


Grotere kaart weergeven De Populierenlaan in Amstelveen

Dit keer vertelden zij de man, dat hij iets had gewonnen, de man vertrouwde de situatie niet en wilde daarom de deur sluiten. De twee forceerden de deur en kwamen binnen. Eenmaal binnen sloegen zij de man en bonden hem vervolgens vast. Zij verlieten de woning met geld en de pinpas van het slachtoffer.

Een 31- jarige man stond op het balkon, toen hij twee onbekende mannen zag wegrennen. Hij noteerde het kenteken van de auto, waarin zij stapten en hij volgde de auto. Ondertussen meldde hij de situatie bij de politie en de agenten gingen richting de doorgegeven locatie.

De verdachten zijn ongeveer een uur later in Haarlem aangehouden op basis van het doorgegeven kenteken. De gestolen spullen werden in de auto teruggevonden. Het slachtoffer is erg geschrokken van het voorval en is opgelucht, dat de daders snel zijn aangehouden. Hij is ter plaatse onderzocht aan zijn letsel, naar omstandigheden maakt hij het goed. Buurtbewoners met vergelijkbare ervaringen wordt verzocht dit te melden bij de politie via 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.