Bijgewerkt: 3 juni 2023

Twee woningen in Westwijk gesloten door grootschalige hennepteelt

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
11-09-2015

Op last van burgemeester Mirjam van ’t Veld is op 9 september 2015 een woning aan de Asserring voor drie maanden gesloten en op 10 september een woning aan de Rosa Spierlaan. Beide woningen waren ingericht voor grootschalige hennepteelt. De gemeente ontving van de politie de proces-verbalen op basis, waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

In de woning aan de Asserring was door de politie een hennepplantage aangetroffen. In twee slaapkamers op eerste etage van deze woning zijn 250 hennepplanten en 20 assimilatielampen gevonden, evenals allerlei attributen die nodig zijn om de hennepkwekerij te exploiteren. Stroom werd illegaal afgetapt.

In de woning aan de Rosa Spierlaan zijn in drie kamers in totaal 400 volgroeide hennepplanten en 12 assimilatielampen aangetroffen. De betreffende ruimtes waren voor dit doel professioneel geoutilleerd, er werd stroom illegaal afgetapt en er zijn een airco-unit en een bewateringsinstallatiezijn in de badkamer gevonden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.