Bijgewerkt: 5 juni 2023

Twee verdachten woninginbraak aangehouden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
23-11-2013

Door de alertheid van een 16-jarige jongen en de hulp van de politiehelikopter zijn vrijdagavond 22 november 2013 twee verdachten van woninginbraak aangehouden in Amstelveen. Een van de verdachten werd ook gezocht voor een eerdere inbraak.

De 16-jarige jongen zag die avond rond zes uur twee mannen in een doodlopende steeg achter zijn huis aan de Anne de Vrieslaan lopen, die hij niet vertrouwde. Samen met zijn moeder besloot hij de politie te bellen om het signalement van de mannen door te geven. Dat bleek een slimme zet. Agenten die zich naar de omgeving van de woning spoedden, hoorden ondertussen via de meldkamer, dat er in dezelfde wijk is ingebroken aan de Clare Lennertlaan.

Een van de agenten zag in de omgeving twee mannen lopen die aan het signalement van de verdachten voldoen. Van een afstand zag hij hen in metrolijn 51 stappen. Hij fietste vlug naar de volgende halte aan de Sacharovlaan, en vroeg de conducteur de deuren gesloten te houden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Net als twee dagen eerder, heeft de inzet van de politiehelikopter weer tot aanhouding van inbrekers geleid


Op zijn fietste reed de diender langs de metro en zag achterin de twee mannen zitten. Hij stapte in, hield hen staande en vroeg hen met hem de metro uit te stappen zodat hij hun identiteitsbewijs kon controleren. Eenmaal uit de metro, gooiden de twee hun tassen op de grond en weggerend. Ze sprongen het spoor op en klommen over een hek de Hammarskjöldsingel op. Vervolgens renden ze beiden een andere kant op.


Grotere kaart weergeven

De agent achtervolgde een van de mannen. Hij zag hem de tuin van een appartementencomplex aan de Joke Smitlaan in hollen. De man moest zich ergens in deze tuin verbergen, maar gaf geen gehoor aan de vroeg, of hij tevoorschijn wilde komen. Pas als twee hondengeleiders werden ingezet, kroop hij uit de bosjes. De agenten hielden de verdachte, een 22-jarige man, aan.

Inmiddels is de hulp van de politiehelikopter ingeroepen om de andere verdachte te spotten. Dat leidde snel tot succes; de helikopter piloot zag de man rennen over de Haya van Somerenlaan en de Betsy Perklaan, en gaf vervolgens aan de dienders op de grond door, dat hij zich in de Suze Robertsonlaan tussen de struiken had verstopt. Hier werd de man, ook 22 jaar oud, aangehouden.

In de tassen die het tweetal op het perron aan de Sacharovlaan hebben achtergelaten, blijken goederen te zitten die zijn gestolen uit de woning aan de Clare Lennertlaan. Na zijn aanhouding bleek, dat een van de verdachten nog gezocht werd voor een inbraak aan de Jan Tooroplaan in Amstelveen in juni 2013.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.