Bijgewerkt: 28 mei 2023

Twee verdachten aangehouden van overval KPN telefoonwinkel in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam
29-10-2021

Twee verdachten zijn op vrijdagmiddag 29 oktober 2021 rond 12.15 uur aangehouden voor een overval die enkele minuten daarvoor had plaatsgevonden op een telefoonwinkel van KPN aan het Binnenhof in het Stadshart Amstelveen. Er is niemand gewond geraakt en de buit is in de omgeving aangetroffen evenals de mogelijk gebruikte wapens. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Rond 11.30 uur kwamen er diverse meldingen binnen bij het Operationeel Centrum van een gewapende overval bij een belwinkel. Twee jongens met bivakmutsen op kwamen met een vuurwapen en een mes de telefoonwinkel binnen en bedreigden het winkelpersoneel en klanten in de winkel. De verdachten gingen er uiteindelijk vandoor met twee tassen vol met telefoons en vluchtten weg op een scooter.

Er werd direct een melding voor Burgernet aangemaakt met het signalement van de twee verdachten. Er meldden zich meerdere getuigen bij het Operationeel Centrum met waardevolle informatie. De politiehelikopter en meerdere politie-eenheden gingen op zoek naar de verdachten en wisten in de Traviatastraat twee mannen aan te houden die voldoen aan het signalement. De verdachten werden door meerdere agenten onder schot gehouden en kunnen vervolgens aangehouden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenblog.nl - 2021)

De in beslag genomen scooter van de overvallers staat in de Traviatastraat in de wijk Bankras in Amstelveen met de politiemensen die in de opsporingsactie deelnamen


In de omgeving is een scooter, een vuurwapen en een tas vol met telefoons aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachten zijn minderjarig. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen worden gehoord. Bent u getuige geweest of heeft u camerabeelden van de omgeving? Via onderstaande tipformulier kunt u beelden ter beschikking stellen aan het onderzoeksteam. Bel met de politie 0900-8844, geef uw tip.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.