Bijgewerkt: 19 mei 2024

Twee verdachten aangehouden na achtervolging in Uithoorn

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-08-2012

Twee 18-jarige mannen uit Uithoorn zijn dinsdagavond 21 augustus 2012 rond half zes op de Van Eedenlaan in Uithoorn aangehouden na een korte achtervolging. Op de provinciale weg N201 zagen agenten een grijze Audi gevaarlijk rijgedrag vertonen. Hierop werd de achtervolging ingezet.

De bestuurder van de Audi negeerde een rood stoplicht op de Arthur van Schendellaan, waarbij een groepje fietsers net niet werd geschept. De Audi reed met hoge snelheid via de Willem Klooslaan richting de Van Eedenlaan. Hier verloor de bestuur de macht over het stuur en kwam de auto tot stilstand. De verdachten renden weg, maar konden snel worden aangehouden. Zowel het kenteken, als de Audi stonden als gestolen geregistreerd.

Het rechercheteam vraagt het groepje fietsers en andere getuigen, die de Audi hebben zien rijden of de verdachten hebben zien lopen contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.