Bijgewerkt: 15 juli 2024

Twee apps ontwikkeld voor Koningsdag in Noord-Holland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
19-04-2014

De gratis app 26Appril van de politie en de gemeente Amsterdam is vanaf 18 april 2014 te downloaden. Met deze app kunnen bezoekers zich voorbereiden en op de hoogte blijven van de viering van Koningsdag in Amsterdam. Voor mensen die het Koninklijk bezoek in Graft-De Rijp en Amstelveen willen bijwonen is de app KoningsdagNH ontwikkeld.

Via de 26Appril-app krijgen bezoekers naast een overzicht van de festiviteiten en vrijmarkten in de stad praktische informatie over het openbaar vervoer, parkeermogelijkheden en de locaties van WC’s en EHBO-posten.

Druktemeter

Daarnaast krijgen bezoekers van Koningsdag in Amsterdam via de 26Appril-app het laatste nieuws over ontwikkelingen in de stad en de locatie, waar zij zich bevinden. Bijvoorbeeld als het in de omgeving erg druk wordt of als er zakkenrollers actief zijn. Bij stremmingen van openbaar vervoer krijgen bezoekers ook een alternatief reisadvies, of de tip om nog even door te feesten. Met een zogenaamde ‘druktemeter’ in de app kunnen gebruikers zelf op een kaart zien, waar het erg druk is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Screenshot van de kaart van Amstelveen in de Koningsdag NH app


De applicatie is afgeleid van een app die tijdens de Olympische Spelen in Londen de drukte in kaart bracht. Om de druktemeter optimaal te laten functioneren moet minimaal 2% van het totale aantal bezoekers de app gedownload hebben. Ook als er geen mobiele internetverbinding mogelijk is, blijft de applicatie handig. Offline blijft de plattegrond en de informatie over de evenementen beschikbaar. De gratis app is vanaf 18 april te vinden in de Google Play Store (Android) en de App Store van Apple (iPhone).

Amsterdams gezellig

Tijdens de eerste Koningsdag in Amsterdam zijn er in totaal 166 evenementen, meer grote dance events dan ooit - 13 – en er is in de hele stad vrijmarkt, met speciale locaties voor kinderen, zoals het Vondelpark. Bezoekers van de stad wordt geadviseerd om van tevoren te kijken, hoe ze het best met het openbaar vervoer naar Amsterdam komen. Mensen die toch met de auto komen kunnen gebruik maken van een Amsterdamse P+R. Voor mensen die Koningsdag vieren op het water is er de speciale Vaarapp van Waternet.

Koninklijk bezoek

De Koninklijke familie bezoekt op zaterdag 26 april 2014 de Noord-Hollandse gemeenten Graft-De Rijp en Amstelveen. Voor bezoekers van dit Koninklijk bezoek is de gratis KoningsdagNH app ontwikkeld, waarmee zij alle informatie over het Koninklijk bezoek altijd bij de hand hebben en op de hoogte blijven van actualiteiten.

In de KoningsdagNH app staat alle informatie over het programma en is een kaart te vinden met daarop nuttige punten als parkeerplekken, fietsenstallingen, OV-punten en toiletten. Met de app weet de bezoeker, waar hij wanneer moet zijn. De app is beschikbaar voor Android en iPhoneAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.