Bijgewerkt: 18 juni 2024

Twee brutale carjackers actief in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-11-2005

Amstelveen is deze week geconfronteerd met twee gevallen van carjacking. Bij deze vorm van criminaliteit worden bestuurders, al dan niet onder bedreiging van een pistool, brutaalweg uit de eigen auto gezet.

Het eerste geval had woensdag 23 november 2005 01.00 uur plaats aan de Beneluxbaan. Een 26-jarige man uit Amstelveen stond met zijn Audi voor het stoplicht Saskia van Uylenburgweg te wachten om rechtsaf te kunnen slaan richting Amsterdam.

Plots werd het linkerportier opengerukt en werd de Amstelvener uit zijn auto getrokken door een blanke man met stoppeltjesbaard. De dader stapte in en verdween met de Audi in zuidelijke richting.

Eergisteren op 28 november 2005 werd een 56-jarige Duitser slachtoffer van carjacking. De oosterbuur werd rond 22.00 uur op de Amsterdamseweg verrast door een Oost-Europees sportief type van naar schatting 28 jaar.

Onder bedreiging van een pistool moest de 56-jarige zijn geld en zijn BMW afstaan. De auto werd later teruggevonden aan de hoofdstedelijke Prinsengracht.

Carjacking is in het buitenland en vooral Amerika een populaire methode van autodiefstal. In Nederland zijn er relatief weinig gevallen te bespeuren.

De twee Amstelveense zaken kunnen volgens een politiewoordvoerder niet als trend worden gezien. In de nabije omgeving van Amstelveen is ook geen plotselinge toename van carjacking geconstateerd.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.