Bijgewerkt: 14 april 2024

Twaalf mensen gewond bij aanrijding tram en bus

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveenweb / Politie Amsterdam-Amstelland
17-10-2008

Op vrijdagochtend 17 oktober 2008 om kwart voor 11 boorde zich op de kruising van de Handelsweg en Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen tram 5 van GVB in een bus van lijn 175 van Connexxion.

Aanrijding Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De bus is tegen een betonpilaar gebotst van het gebouw Handelsplein 59


De botsing was zo krachtig, dat de tram uit de rails sprong, terwijl de bus werd gelanceerd tegen een kantoorgebouw aan Handelsplein 59. Een betonpaal remde de bus af en dat was nog een geluk bij het ongeluk, anders was de schade veel groter geweest en waren er misschien nog meer gewonden.

Aanrijding Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De tram staat naast de rails


Groot alarm werd geslagen en Lifeliner helikopters, ambulances en brandweer werden opgeroepen om de gewonden naar het ziekenhuis af te voeren. De balans van de aanrijding is: 12 gewonden, waarvan vijf zwaargewond inclusief de buschauffeur en natuurlijk grote materiële schade.

Aanrijding Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Bus 175 en tram 5 op het Handelsplein


De oorzaak van het ongeluk is op dit moment nog onbekend. In een radius van 500 meter werden alle straten afgesloten door de politie voor gemotoriseerd verkeer, wat in de buurt van het Handelsplein grote verkeerschaos veroorzaakte.

Aanrijding Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De linkerzijkant van de bus 175 is zwaar beschadigd. De chauffeur werd uit de bus door het raam geslingerd, volgens ooggetuigen


Getuigen aanrijding Amstelveen gezocht

Omdat de politie niet alle getuigen heeft gesproken en er nog onduidelijkheden zijn rond het ongeval, is de politie op zoek naar iedereen die meer informatie heeft. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 – 8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.