Bijgewerkt: 22 september 2023

Turnverenigingen van Amstelveen in de nieuwe turnhal

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-07-2018

De gemeente Amstelveen zorgt er middels een ingroeimodel voor dat Amstelveense turnverenigingen gebruik kunnen maken van een nieuwe turnhal aan de Sportlaan. De verenigingen hadden dringend behoefte aan een nieuwe accommodatie. In de nieuwe hal beschikken zij over vast opgestelde wedstrijdfaciliteiten. Dit vraagt een veel hogere huur, waarvoor de contributies van de vereniging moeten worden verhoogd. Door de huurtarieven in stappen te verhogen maakt het college deze overstap voor de verenigingen mogelijk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Op 22 januari 2014 vond de onthulling van de naam van de nieuwste sporthal van Amstelveen aan de Sportlaan 29 plaats, de Ben Goudsmithal. De sporthal staat er naast het Amstelveen College. Op de foto gaan scholieren tijdens de onthulling gewoon door met sporten in de hal


De beoogde fusievereniging United Amstelveen (verenigingen Fit/Fit 84 en Odin) kan de overstap naar de nieuwe hal nu nog niet opbrengen. Dit leidde dit voorjaar tot een impasse. Om tot een oplossing te komen is de Hospitality Group gevraagd een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de haalbaarheid. De conclusie is dat – op termijn – United Amstelveen in staat is de gevraagde tarieven (die onder het landelijke gemiddelde liggen voor een dergelijke voorziening) te betalen. Daartoe moet zij de komende jaren een forse contributieverhoging doorvoeren, waarbij zij zich niet uit de markt hoeven prijzen, aldus Hospitality Group.Ingroeimodel. De uitkomst van het onderzoek is voor het college aanleiding om te kiezen voor een ingroeimodel. Het huurtarief wordt verlaagd en fasegewijs omhoog gebracht. Aangezien de nieuwe turnaccommodatie door het Sportbedrijf wordt verhuurd worden zij door de gemeente financieel gecompenseerd voor de tijdelijk lagere huurinkomsten. Deze compensatie is becijferd op totaal € 83.700 voor de komende drie seizoenen. Het college wil hiervoor jaarlijkse financiële terugkoppeling van het Sportbedrijf. Na twee jaar evalueert het Sportbedrijf Amstelveen met de vereniging of een kortere ingroeiperiode mogelijk is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport


Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport: 'De verenigingen maakten tot voor kort gebruik van de locatie Appellaan. Deze accommodatie was zeer verouderd. Ik ben verheugd dat wij samen met het Sportbedrijf en de verenigingen de impasse hebben kunnen doorbreken. Met een groeimodel maken we het gebruik van de nieuwe turnhal voor de Amstelveense turnverenigingen mogelijk. Het is goed dat FIT en Odin als fusievereniging United nu in de nieuwe accommodatie bij de Goudsmithal kunnen turnen. Een accommodatie die aan alle hedendaagse eisen voldoet. Amstelveen mag trots zijn op deze mooie sportaccommodatie die tijdens de jaarlijkse Sportmarkt komend weekend geopend wordt.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.