Bijgewerkt: 2 maart 2024

Tsjechische sferen tijdens het koffieconcert in de Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
11-06-2013

Op zondag 23 juni 2013 wordt vanaf 12.00 uur het laatste koffieconcert voor de zomervakanties gegeven in de Kruiskerk. De muzikale medewerking wordt verleend door het Domenica-strijktrio bestaande uit de heer Tony Rous (eerste viool), Lucia Boeken (tweede viool) en Susan Woelderink - Rous (altviool).

De nadruk ligt in dit programma op Tsjechische composities. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.  Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar!

kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Kruiskerk in Amstelveen


Uitgevoerd worden drie composities voor strijkers. Allereerst worden vijf Inventionen van J.S. Bach (1685-1750) gespeeld, die door Ferdinand David bewerkt zijn tot duetten voor viool en altviool. Dan volgt het vierde Divertimento da camera, een strijktrio van Johann Gottlieb Naumann (1741 - 1801). 

Daarna wordt een laatromantisch trio gespeeld van de Tsjech Antonín Dvořák (1841 – 1904): het prachtige Terzetto opus 74. Ten slotte een werk van een Tsjech uit de twintigste eeuw, Bohuslav Martinú (1895 - 1959): zijn tweede serenade voor twee violen en altviool.

Het Domenica-strijktrio speelt verschillende muziekstijlen, op de meest uiteenlopende locaties en voor allerlei soorten publiek. Tijdens de concerten lichten ze de verschillende stukken mondeling toe. Naast composities die origineel voor deze bezetting geschreven zijn, spelen zij ook arrangementen van eigen hand.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.