Bijgewerkt: 29 februari 2024

Trouwen in de openlucht op uw favoriete locatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-01-2011

Het college van B en W van Amstelveen heeft ingestemd met de aanvulling in 'reglement houdende bepalingen ten aanzien van de ambtenaren van de burgerlijke stand en de openstelling van het bureau van de burgerlijke stand.'

 Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om in de openlucht te trouwen en tijdens een evenement. Burgemeester Van Zanen: “Ik ben blij dat dit nu mogelijk is. Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. We hebben in Amstelveen prachtige trouwlocaties. Het is geweldig dat deze locaties nu optimaal worden benut. Ook kan er getrouwd worden op locaties waarvoor een tijdelijke vergunning is afgegeven.”

Trouwzaal Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

De vernieuwde trouwzaal in het raadhuis van de gemeente Amstelveen


De gemeente heeft vaste trouwlocaties. Dit zijn de vernieuwde trouwzaal in het raadhuis, het Cobra Museum, een aantal kerken en de historische tram. Daarnaast is het mogelijk om zelf een trouwlocatie te kiezen; de zogenaamde vrije trouwlocaties. Aan deze locaties wordt een aantal eisen gesteld.

Het gebouw moet vrij toegankelijk zijn en voldoen aan de brandveiligheideisen. Bruidsparen kunnen bijvoorbeeld trouwen in een restaurant, thuis of in de schouwburg. Vanaf heden kan ook buiten worden getrouwd; op het grondgebied in de directe nabijheid van de locatie. Bijvoorbeeld in uw eigen tuin, op een boot (mits die aan de kade ligt) of onder de pergola van uw favoriete restaurant.

Daarnaast is het mogelijk om te trouwen op een locatie waarvoor door de gemeente een tijdelijke vergunning is afgegeven (bijvoorbeeld tijdens een evenement). Dit geldt overigens ook voor het aangaan van een geregistreerd partnerschap. Op www.amstelveen.nl is meer informatie te vinden over trouwen en geregistreerd partnerschap.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.