Bijgewerkt: 25 mei 2024

Tributeband The Doors in Concert in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-02-2024

De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed, nu 50 jaar geleden.

Over The Doors In Concert. The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren 1960, met nummers als Light My Fire, Love Her Madly, L.A. Woman en Riders on The Storm. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert. Op 12 september 2024 staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: https://p60.nl/2024/doors-concert

The Doors was een Amerikaanse rockband, opgericht in 1965 in Los Angeles, met zanger Jim Morrison, toetsenist Ray Manzarek, gitarist Robby Krieger en drummer John Densmore. Ze behoorden tot de meest invloedrijke en controversiële rockacts van de jaren 1960, voornamelijk vanwege Morrisons teksten en stem, samen met zijn grillige podiumpersoonlijkheid en juridische kwesties. De groep wordt algemeen beschouwd als een belangrijke figuur van de tegencultuur van die tijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.