Bijgewerkt: 25 juni 2024

Transparant-Het vervolg 3 in het Glazen Huis

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jacqueline van Rosmalen
11-03-2008

Voor de 3de keer presenteren vier kunstenaars zich in het Glazen Huis onder het thema TRANSPARANT – HET VERVOLG 3 – Het Glazen Huis is doorzichtig.

Transparant Amstelveenweb
(Transparant - 2008)

Het logo van de tentoonstelling


Het licht valt erdoorheen en schijnt op de werken van Hans Fransen, Jacqueline van Rosmalen, Betty Nieuwenweg en Lidia Verschoor.

Fransen Amstelveenweb
(Hans Fransen - 2007)

Hans Fransen: Zen-compositie met steen 2007


HANS FRANSEN zoekt in zijn nieuwe werk naar de essentie van het beeld. Alleen dát wat nodig is om gedachten zuiver uit te drukken wordt weergegeven, “zwevend” in het lege vlak. De basiskleur is zwart; het weerwoord rood. Maar als de dialoog een loopje neemt met de strengheid van het oorspronkelijke denken wordt met de toevoeging van een geel of blauw (of iets anders) toegegeven aan het eeuwige verlangen tot poëtiseren.

JACQUELINE VAN ROSMALEN geeft in haar grafiek vorm aan de innerlijke noodzaak steeds opnieuw haar verhouding te bepalen tot de “wereld” om haar heen en de behoefte daaraan op een persoonlijke wijze beeldend uitdrukking te geven.

Rosmalen  Amstelveenweb
(Jacqueline van Rosmalen - 2008)

Jacqueline van Rosmalen: A Blue Note


Alles wat haar emotioneel raakt, kan daardoor (onder)deel zijn van haar werk, in vorm en inhoud: een jeugdfoto of een familieverhaal, een door uitgesproken tekst of zomaar een woord, een gevoel. Vaak is zij zelf (mede) onderwerp van haar werk.

BETTY NIEUWENWEG brengt in haar werken bepaalde gevoelens tot uitdrukking: van schoonheid, vriendschap en liefde. Uit haar beelden spreekt haar grote liefde voor de natuur. De schoonheid van de natuur en de correlatie tussen mens en natuur worden op natuurlijke wijze geïntegreerd.

Nieuwenweg Amstelveenweb
(Betty Nieuwenweg - 2008)

Betty Nieuwenweg: True treelove


Hierdoor krijgen de sculpturen iets mysterieus, dat de fantasie prikkelt. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van organisch materiaal in het oorspronkelijke model, waarvan de afdruk na het brons gieten zichtbaar blijft. In een aantal sculpturen worden geen organische materialen meer gebruikt, ze zijn zelf geabstraheerde organische vormen geworden.

Het werk van LIDIA VERSCHOOR is voornamelijk abstract met duidelijk herkenbare referenties van figuratie. De onderwerpen liggen vaak op het vlak van de mens en zijn onderliggende relatie.

Verschoor Amstelveenweb
(Lidia Verschoor - 2008)

Lidia Verschoor: Happy horse


Veel afbeeldingen verwijzen naar geborgenheid en het vertrouwen waarin zij is opgegroeid, misschien is het daarom dat zij in haar werk een sprookjesachtige wereld creëert.

De symbolen die als herinneringen dienen aan belangrijke gebeurtenissen, verwerkt zij in haar werken op doek en in haar etsen.

De expositie TRANSPARANT –HET VERVOLG 3– in het Glazen Huis

op zaterdag en zondag van 8 maart t/m 24 maart 2008 te bezichtigen

openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur


TRANSPARANT - Het Vervolg 3 - is verlengd t/m 24 maart 2008, Tweede Paasdag.

Het gehele Paasweekeinde is de expositie in het Glazen Huis, dus (vrij) toegankelijk.


Amstelpark, ingang Europa boulevard bij de ‘rode brug’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.