Bijgewerkt: 16 mei 2022

Transparant Het vervolg in het Glazen Huis

Nieuws -> Cultuur

Bron: Gerard Passchier
08-02-2008

Vier kunstenaars presenteren zich voor de 2de keer in het Glazen Huis onder het thema TRANSPARANT – HET VERVOLG –

Het Glazen Huis is doorzichtig. Het licht valt erdoorheen en schijnt op de werken van Jeltje van Houten, Loes Verbrugge, Steven Blad en Gerard Passchier.

Transparant Amstelveenweb
(Transparant - 2008)

Het logo van de tentoonstelling


JELTJE VAN HOUTEN zal exposeren met werk uit de serie Gravel & Wire en Bomen. Symmetrie, evenredigheid in de afmeting der onderdelen zijn de leidraad en inspiratie bron in het werk van Jeltje. Jeltje werkt abstract, met verschillende materialen en verschillende technieken, zowel vrij als in opdracht en zowel 2 als 3 dimensionaal. Zij zoekt in haar werk naar eenvoud in vorm en gebruik van materiaal en voelt zich thuis bij de woorden: de kunst van het weglaten…….

Jeltje Amstelveenweb
(Jeltje van Houten - 2008)

Werk van Jeltje van Houten


LOES VERBRUGGE heeft als haar belangrijke inspiratiebron de zichtbare natuur. De aard van de werken is herkenbaar figuratief met de klassieke thema’s als bloemen en koeien.

Loes Amstelveenweb
(Loes Verbrugge - 2008)

Schilderij van Loes Verbrugge


Karakteristiek voor haar werk is de gelaagdheid van de verf, transparant tot dekkend en deels met een paletmes opgebracht. Een colorist pur sang met een vlotte penseelstreek. Bij haar keramiek zie je haar als een echte bouwster. Het werk heeft een robuuste uitstraling. De kleuren zijn neutraal, dan wel zeegroen.

STEVEN BLAD toont fotomontages waarin hij ons doet geloven dat er meer bestaat, dan waar wij weet van hebben. De beelden die hij maakt, zeker de landschappen, kenmerken zich door een schijnbaar realistische sfeer, die ontstaat door het laten samenvloeien van foto’s.

Steven Blad Amstelveenweb
(Steven Blad - 2008)

Fotomontage van Steven Blad


GERARD PASSCHIER toont sieraden en foto’s. 'De vrije ongebonden loop van de creatieve lijn' komt tot uitdrukking in sieraden van rubber, aluminium en perspex. Dit is letterlijk: toegepaste kunst.

Gerard Passchier Amstelveenweb
(Gerard Passchier - 2008)

Sieraad van Gerard Passchier


Met zijn foto’s WERELDKINDEREN wil Gerard aandacht vragen voor war child. De hulp van War Child richt zich op een betere toekomst voor de kinderen. Zodat ze zich weer kind kunnen voelen, hun angst en verdriet een plek kunnen geven en weer vertrouwen kunnen krijgenin het leven en in zichzelf.

www.warchild.nl Bij verkoop zal 20 % worden overgemaakt naar War Child

De expositie TRANSPARANT – HET VERVOLG – in het Glazen Huis op zaterdag en zondag van 16 februari t/m 2 maart 2008 te bezichtigen

openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur

Amstelpark 1, 1083 HZ Amsterdam, ingang Europaboulevard bij de ‘rode brug’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.