Bijgewerkt: 25 juni 2024

Transparant 4 Het vervolg in het Glazen Huis

Nieuws -> Cultuur

Bron: Yvonne Samson
26-03-2008

Vier kunstenaars presenteren zich voor de 4de keer in het Glazen Huis onder het thema TRANSPARANT – HET VERVOLG – Het Glazen Huis is doorzichtig. Het licht valt erdoorheen en schijnt op de werken van Evert de Graaf Bierbrauwer, Marleen Koek, Yvonne Samson en Betty Nieuwenweg.

Transparant Amstelveenweb
(Transparant - 2008)

Het logo van de tentoonstellingSamson Amstelveenweb
(Yvonne Samson - 2008)

Een foto van Yvonne Samson


YVONNE SAMSON is in haar foto’s op zoek naar de schoonheid van het verval, maar het verval in de meest positieve zin. Zij wil de beschouwer laten kijken op de manier zoals zij dit zelf ervaart. Focus ligt op het detail: in een landschap, gebouw, schildering. Van dit detail wordt weer een nieuw beeld gemaakt. Van oorsprong is Yvonne Samson tekenares/schilderes en haar foto’s zijn eigenlijk een verlengde hiervan. Er worden nu beelden vastgelegd die al in de werkelijkheid bestaan en zijn in dat opzicht geen oorspronkelijke creaties maar fotograferend schilderen is ook een manier de werkelijkheid te manipuleren maar ZONDER Photoshop.

EVERT DE GRAAF BIERBRAUWER heeft voor deze gelegenheid een serie samengesteld, die uitgaat van het idee, dat een foto slechts een illusie is, een benadering van de reële wereld, maar het blijft benaderen. Terwijl de afdruk een plat stuk papier is, met daarop die benadering. Dus hier is een aantal foto’s bijeen gekozen, waar het platte vlak een plat vlak blijft. De haast abstracte compositie van de kleurvlakken is hier belangrijk al blijft men zoeken naar aanknopingspunten. Bij aankoop bent u zeker van een uniek exemplaar, er is slechts een afdruk verzorgd!

Bierbrauwer Amstelveenweb
(Bierbrauwer - 2008)

Een foto van Evert de Graaf Bierbrauwer


BETTY NIEUWENWEG brengt in haar werken bepaalde gevoelens tot uitdrukking van schoonheid, vriendschap en liefde. Uit haar beelden spreekt haar grote liefde voor de natuur. De schoonheid van de natuur en de correlatie tussen mensen en natuur worden op natuurlijke wijze geïntegreerd. Hierdoor krijgen de sculpturen iets mysterieus, dat de fantasie prikkelt. Dit effect wordt versterkt door het gebruik van organisch materiaal in het oorspronkelijke model, waarvan de afdruk na het brons gieten zichtbaar blijft. In een aantal sculpturen worden geen organische materialen meer gebruikt, ze zijn zelf geabstraheerde organische vormen geworden.

 Nieuwenweg Amstelveenweb
(Nieuwenweg - 2008)

Een sculptuur van Betty Nieuwenweg- True love


MARLEEN KOEK


Marleen Koek Amstelveenweb
(Marleen Koek - 2008)

Marleen Koek - Improvisatie


Marleen Koek woont en werkt in Hoofddorp. Tijdens haar HBO opleiding tuinarchitektuur heeft ze haar creatieve talenten ontwikkeld en besteedde ze al veel tijd aan tekenen en schilderen.

Na een aantal jaren abstract te hebben gewerkt, verschenen er vage figuren in haar schilderijen. Haar werk werd steeds figuratiever. Maar wel open, want de beschouwer moet er nog zijn eigen werkelijkheid aan toe kunnen voegen.

Het blijft een zoektocht naar balans en harmonie. Soms werkt ze vanuit schetsen, soms is alleen een idee al voldoende. De houding van mensen, de non-verbale communicatie, beweging. Af en toe is ook de natuur een bron van inspiratie. Kleurrijk, expressief en sfeervol zo kun je het werk omschrijven.

Ze werkt afwisselend op papier en op doek. Meestal met acrylverf. Bij gemengde technieken gaat ze soms uit van een structuur of van een vorm, daar reageert ze dan weer op met o.a. verf, krijt, houtskool, papier en potlood. Actie en reactie. Met kwasten, paletmes, karton, enz. Op zoek naar een boeiende compositie, verrassing en sfeer.De expositie TRANSPARANT – HET VERVOLG – in het Glazen Huis

Op zaterdag en zondag van 29 maart t/m 13 april 2008 te bezichtigen

Openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur

Amstelpark, ingang Europa boulevard bij de ‘rode brug’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.