Bijgewerkt: 27 september 2023

Tramlijn 5 via Strawinskylaan naar Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amsterdam
07-11-2005

Tramlijn 5 rijdt vanaf 2008 ongeveer tien jaar niet meer via de sneltramhalte Zuid/WTC, maar via de Strawinskylaan naar Amstelveen.

De lijn moet worden omgelegd door de werkzaamheden voor de Noord/Zuidlijn en de Zuidas. Het college van B en W heeft besloten de omlegging met voorrang uit te voeren om te voorkomen dat tijdelijk op een deel van het tracé bussen als vervanging van de tram moeten gaan rijden. Ook wordt gestart met de voorbereiding van de aanleg van de parkeergarage bij de Zuidas.

Het college heeft ook de voorkeur uitgesproken dat de metro van de Noord/Zuidlijn vanaf 2012 niet als tram zal doorrijden naar Amstelveen. Wethouder Mark van der Horst (Verkeer, Vervoer en Infrastructuur): “De Noord/Zuidlijn stopt dus voorlopig bij Zuid/WTC. De tramlijnen 5 en 51 moeten zorgen voor verder vervoer naar Amstelveen.

Op welke wijze de metrolijn in de toekomst verder wordt doorgetrokken naar Amstelveen en/of Schiphol is momenteel nog niet duidelijk.”

De omlegging van tramlijn 5 komt tegemoet aan de wens van de gemeenteraad. In de raadscommissie van 9 november 2005 wordt het besluit van het college besproken.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.