Bijgewerkt: 22 juli 2024

Tram 5 ten hoogste jaar uit roulatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
03-11-2005

Tramlijn 5 zal maximaal een jaar uit de roulatie zijn. Deze periode ligt tussen september 2007 en eind 2008. Er zal een ondersteunende busdienst worden ingezet.

Dit bleek tijdens de laatste commissievergadering algemeen bestuur en middelen. Er bestond een vrees dat de lijn twee jaar zou verdwijnen. Het betreft een bestuurlijk compromis tussen Amstelveen en Amsterdam. Tram 5 zal blijven rijden tot 2015, wanneer Amstelveen zal worden aangetakt op de Noord/ Zuidlijn.

Om lijn 5 zolang te handhaven zal een bypass moeten worden gerealiseerd bij station WTC. Omdat de procedures voor deze bypass tijdrovend zijn, is het niet de verwachting dat deze zullen zijn afgerond in september 2007, wanneer de lijnvoering over het huidige tracé moet worden gestaakt voor de aanleg van een viaduct bij de Beethovenstraat.

Uiterlijk eind 2008 zal de bypass zijn gerealiseerd. „Het zou kunnen zijn dat de procedurefase meevalt", aldus wethouder P. Regouin, “in elk geval de overbruggingsfase met een buslijn rond een half jaar zal duren." De Amsterdamse raadscommissie vergadert 9 november 2005 over dit onderwerp.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.