Bijgewerkt: 15 april 2024

Tosti-apparaat leidt politie naar hennepplantage in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
06-02-2013

In de nacht van vrijdag op zaterdag 2 februari 2013 kreeg de politie een melding van een brand in Amstelveen. Aanleiding was een aangebrand tosti-apparaat. Dit tosti-apparaat leidde echter tot de vondst van een hennepplantage van ongeveer 670 wietplanten.

Toen agenten rond drie uur bij het perceel aan de Korenbloemlaan (Westwijk Zuid-Oost) aankwamen, stond het huis vol rook en brandde er licht. De agenten sloegen een ruit van de voordeur in voor de arriverende brandweer.

De bewoner, die op de bank lag te slapen, wist uiteindelijk uit het huis te komen. Wanneer brandweerlieden nog verder zochten naar eventuele mensen in het pand, stuitten zij op zolder op een hennepplantage.

Daar troffen de agenten op zolder ruim 600 planten aan. In een andere kamer stonden nog eens 70 planten. De 36-jarige bewoner is vanuit zijn woning naar het ziekenhuis gebracht ter observatie wegens het inademen van rook. Hij zal de komende week worden gehoord. De hennepplanten zijn vernietigd en er zijn vele goederen vernietigd en in beslag genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.