Bijgewerkt: 19 mei 2024

Tosca Menten en Charlotte Dematons bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Boekhandel Venstra
29-09-2008

Tosca Menten en Charlotte Dematons (winnares Gouden Penseel) in de Kinderboekenweek bij Boekhandel Venstra Kinderboekenweek 2008: Zinnenverzinzin Het thema van de 54e Kinderboekenweek is dit jaar poëzie, onder het motto ZINNENVERZINZIN. Dit is de titel van een gedicht dat Joke van Leeuwen speciaal voor deze Kinderboekenweek heeft geschreven.

De Kinderboekenweek loopt van woensdag 1 oktober tot en met zaterdag 11 oktober 2008. Hans Hagen schreef het Kinderboekenweekgeschenk 2008: Vlammen. Het Prentenboekje van de Kinderboekenweek is van Penseelwinnares Charlotte Dematons en heeft als titel Fiets.

De Kinderboekenweek gaat bij Boekhandel Venstra muzikaal van start met Tosca Menten. De populaire kinderboekenauteur van o.a. Operatie zeer ernstige ramp speelt accordeon, leest voor en signeert! Tosca Menten zal woensdag 1 oktober vanaf 14.00 bij Venstra aanwezig zijn.

Een jury van volwassenen geeft jaarlijks één Gouden Penseel aan het boek met de mooiste illustraties. Het Gouden Penseel 2008 werd uitgereikt aan Sinterklaas van Charlotte Dematons (Uitgeverij Lemniscaat). Heel speciaal is het daarom dat Charlotte Dematons donderdag 9 oktober Venstra zal bezoeken! Ze zal voorlezen en natuurlijk ook signeren, en wel tussen 16.00 en 18.00.

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Hans Hagen; de illustraties zijn van Philip Hopman. Je krijgt het cadeau bij Venstra als je tijdens de Kinderboekenweek voor ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken koopt.

Genoeg redenen voor een bezoek aan Boekhandel Venstra! Binnenhof 50 1181 ZJ AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.