Bijgewerkt: 25 mei 2024

Topzwemster Kira Toussaint bezocht uitbreiding zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
08-03-2024

Kira Toussaint (1994) is opgegroeid in zwembad De Meerkamp, ze leerde er niet alleen zwemmen, maar begon er ook met wedstrijdzwemmen. En niet zonder succes. Eind vorig jaar behaalde ze bij het Europees Kampioenschap in Roemenië goud op de 50 en 100 meter rugslag, net als de twee daaraan voorafgaande EK’s.

Kira woont en traint op dit moment in Barcelona en bereidt zich daar voor op de Olympische Spelen in Parijs. Bij de laatste Olympische Spelen in Tokio pakte ze de zevende plaats op de 100 meter rugslag; ze hoopt die prestatie in 2024 te verbeteren. Afgelopen week was Kira één dag in Amstelveen en maakte van de gelegenheid gebruik om de voortgang van de uitbreiding van zwembad De Meerkamp van dichtbij te bekijken. “Geweldig dat hier over ruim een jaar een nieuw wedstrijdbad van 25 meter ligt. Ik kijk er naar uit een duik te nemen”, aldus Kira terwijl ze op de bouwplaats met bouwhelm op de werkzaamheden van dichtbij bekeek.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Amstelveens topzwemster Kira Toussaint bezocht op 4 maart 2024 vlak voor vertrek naar buitenland ter voorbereiding op de Olympische Spelen de bouwplaats uitbreiding zwembad De Meerkamp

“Wij zijn altijd trots als Kira ons zwembad bezoekt, ze is een voorbeeld voor de sport in Amstelveen. Ook haar belangstelling voor het nieuwe bad vind ik mooi om te zien”, geeft Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport aan. “Voor Amstelveen is het belangrijk dat er een nieuw bad komt, niet alleen vanwege het uitbreiden van de zwemlessen, maar ook om het bewegen in Amstelveen te stimuleren. Zowel de top- als de breedtesport. Een zwembad is daarvoor heel geschikt. Voor iedere doelgroep zijn er het hele jaar door passende en uitdagende activiteiten, verschillende zwemverenigingen maken gebruik van het bad en ook de brandweer oefent er regelmatig. Het zwembad is er voor iedereen.” Volg de bouw van het nieuwe bad via: amstelveensport.nl/voortgang-uitbreiding-zwembadAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.