Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Topzomer voor musea

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Weekblad
30-08-2007

Grote publiekstrekkers en slecht zomerweer hebben de musea in Amstelveen goede bezoekcijfers opgeleverd. ,,Aan de slechte weersomstandigheden hebben we veel belangstelling te danken,’’ zegt Lieke Fijen van het Cobra Museum. ,,Maar een goede programmering geeft de doorslag,’’ geeft Tomas Hillebrand van het Jan van der Togt Museum aan.

Cobra museum Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het Cobra Museum in Amstelveen



Zowel het Cobra Museum als het Van der Togt Museum hebben een succesvolle zomer gehad. ,,Maar de zomerperiode is nog niet voorbij,’’ benadrukt Fijen van het Cobra Museum. ,,De tentoonstelling ‘Verleiden is een kunst’ loopt tot 16 september en de Corneille tentoonstelling tot 30 september 2007.

Tot nu toe was er veel belangstelling. Beide exposities trekken een breed publiek. Het is een gezellige en drukke zomer geweest.” Op 29 september gaat in het Cobra Museum de expositie ‘China Now’ van start.

Het Jan van der Togt museum heeft ook een succesvolle expositie gehad deze zomer. De tentoonstelling ‘Sterren op het doek’ trok een hoop bezoekers mede dankzij de aandacht op televisie. Bekende Nederlanders lieten zich portretteren. Het resultaat was tot afgelopen zondag te bezichtigen. ,,Bij een andere tentoonstelling hadden we misschien niet zoveel bezoekers gehad,’’ zegt Hillebrand.

Museum vd Togt  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Bezoekers van een tentoonstelling in het Museum van der Togt



,,Grote smaaktrekkers zijn van belang. Niet alleen slecht weer is gunstig. Als we werk van bekende namen als Ans Markus en Evert Thielen zouden hebben, zou het waarschijnlijk de drukste zomer allertijden zijn, ongeacht het weer.’’ Hillebrand hoopt ook op een drukke nazomer. ,,Er is nu glaskunst van Willem en Bernard Heesen te zien.’’

Terwijl musea een topzomer beleven, kreeg het zwembad maar weinig bezoekers. Chris Nanninga van zwembad de Meerkamp vertelt dat het stil is geweest vanwege het slechte weer en verbouwing van het binnenbad. ,,Het was geen weer om met je kinderen buiten te zwemmen. Het aantal bezoekers was ongeveer 80 procent minder dan vorig jaar. Dat is een enorme klap. De échte zwemmers komen wel, maar dagrecreanten niet. Wie weet krijgen we nog een mooie nazomer.’’


 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.