Bijgewerkt: 20 mei 2024

Topteams DVH succesvol

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
12-09-2011

Softbal / honkbal - Het was een druk, maar zéér succesvol weekeind voor de De Vliegende Hollanders (DVH) topteams. Het eerste honkbalteam won zondag met 13-5 tegen HCAW en heeft daardoor de promotie binnen. De dames speelden vier wedstrijden en wisten er drie te winnen en één gelijk te spelen.

Daarmee is de tweede plaats in de promotiecompetitie een feit en mogen de dames samen met Hoofddorp Pioneers uitmaken wie er in 2012 in de overgangsklasse mag uitkomen. Het eerste heren softbalteam pakte een dubbele zege op Red Lions en staat daardoor aan de leiding van de hoofdklasse. Die plek geeft in de play offs het recht op een thuiswedstrijd. Wanneer echter Spikes de twee resterende inhaalwedstrijden winnend kan afsluiten gaat de eerste plek alsnog naar Spijkenisse.

De DVH softballers hadden eigenlijk geen kind aan hekkensluiter Red Lions. Tijdens beide (korte) wedstrijden werd de DVH verdediging geleid door topwerper Tony Moyo. (8-2-1-0ft en 14-0-7-2ft) Tijdens de eerste wedstrijd die met 10-0 werd gewonnen konden de knuppels al na 5 innings in de tas en in de tweede wedstrijd duurde het één inning langer: 10-1

Ondanks een stevige lijst afwezigen door vakantie, blessures en andere bezigheden, liet DVH aanvallend toch totaal 26 honkslagen noteren. Opvallende slagmensen waren Randy Lo-A-Tjong en Brad Gowers met .571 en beiden een homerun; Angelo Clementina (homerun) en Timo Pasteuning met .500 en Anthony Beaumont, Franklin van Willigenburg en Hiroshi Kakizoe met .428.

Het reguliere seizoen zit er nu op en het team kan zich gaan opmaken voor de directe confrontatie met Spikes komend weekeind. Of dat een uit of een thuiswedstrijd gaat worden hangt af van de (inhaal) resultaten van Spikes. Hou dus de website in de gaten. De wedstrijd om rechtstreekse plaatsing in de Holland Series zal in ieder geval op zaterdag 17 september gespeeld worden. In Spijkenisse dan wel in Amstelveen. De verliezer van deze wedstrijd krijgt nog een herkansing tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Storks en Red Lions.

De honkballers ‘fietsten’ vrij eenvoudig in 5 innings over het Bussumse HCAW heen. Startende werper Niels Kropman (3-2-4-0ft) en reliever Veli van Hoof (3-3-4-0ft) konden de slagploeg goed onder controle houden en de aanval was weer als vanouds op dreef. Jorn vd Heuvel en Brad Gowers haalden het maximale uit hun slagbeurten: 1.000, waarvan de line drive van Gowers tegen het super verre buitenveld hek heel indrukwekkend was.

De mannen staan met nog twee wedstrijden te gaan, drie punten achter op koploper Odiz en acht punten voor op de nummer drie Hoofddorp. Aangezien de nummer één en twee promoveren kan  die promotie het team niet meer ontgaan. Goed nieuws voor coach Richard Mackay die wegens een verblijf in het buitenland er jammer genoeg zelf niet bij kon zijn.

Het eerste damesteam van DVH speelde zaterdag een dubbel tegen rechtstreekse concurrent voor de tweede plek: HCAW. De eerste wedstrijd werd  een krappe 0-2 zege en de tweede bleef op een 1-1 gelijkspel steken. Oorzaak was de falende aanval van de DVH dames. Met dit resultaat in de zak wisten de dames hun opdracht voor zondag: beide wedstrijden tegen Alcmaria winnen, zodat ook de andere achtervolger, Storks, niet meer langszij kon komen.

In de eerste wedstrijd gooide Dana Aldrich één van haar sterkste wedstrijden van het seizoen door maar liefst 16 Alkmaarse speelster met drie slag aan de kant te zetten. De DVH aanval deed dit keer wel, waar ze goed in zijn: punten scoren. Gevolg een regelmatige 6-0 overwinning. In de tweede wedstrijd mocht Daphne van Verseveld de verdediging leiden en kreeg Jolanda Blok de kans voor de save te tekenen. Met de 10-3 uitslag is eigenlijk het hele verhaal van deze wedstrijd verteld. Ondanks het feit dat koploper Ban Topa wat punten morste in het laatste weekeind, is de eerste plaats, die recht geeft op rechtstreekse promotie niet meer haalbaar voor DVH en zullen dames komend weekeind de strijd aan moeten gaan met Hoofddorp Pioneers om één plek in de overgangsklasse. Eerst een double in Hoofddorp en dan op 24 september een double in Amstelveen en een eventueel vijfde wedstrijd op zondag 25 september, weer in Hoofddorp.

Vanwege het feit, dat beide DVH teams play offs moeten gaan spelen, is het nog vanwege de veldbezetting nog even afwachten hoe het precieze schema er uit zal gaan zien. Het zou voor de club leuk zijn wanneer die wedstrijden niet tegelijkertijd moeten worden afgewerkt. Zo vaak komt het niet voor dat je beide topteams in deze situatie komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.