Bijgewerkt: 23 juli 2024

Topteams DVH halen wisselende resultaten

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
01-05-2012

Softbal - De competitie is net twee weken oud en het is nog erg onduidelijk welke kant het dit jaar op zal gaan. Verassingen lijken niet uitgesloten. Een aantal nieuwe spelers en speelsters en veel nieuwe coaches. Misschien moet het hier een daar nog een beetje wennen? Het seizoen is nog jong en het weer nog slecht. We lopen de teams even langs.

Landskampioen softbal heren-1 staat dit jaar onder leiding van coach Norman Ames en assistent Cardy Brown. Het team was het eerste weekeind vrij en de tweede wedstrijd viel meteen al in het water. Afgelopen vrijdag stond de verre uitwedstrijd bij Blue Devils in Meppel op het programma.

Nog nooit van verloren, maar dat liep nu even anders. Beide teams hadden aanvallend weinig in te brengen tegen elkaars ‘internationals’ op de plaat: Niek Nieuwenhuizen bij Blue Devils en Jeffry Visser bij De Vliegende Hollanders DVH. Beide werpers domineerden. Een drie punten homerun bracht DVH de nederlaag toe: 3-6. Jeffry Visser kreeg in het totaal maar drie honkslagen tegen. En dan toch verliezen….

softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal


Het dames team van DVH is vorig jaar gepromoveerd naar de overgangsklasse en moet mogelijk nog even aan het best wel hogere niveau wennen. Geen reden tot paniek want de vier nederlagen waren niet verontrustend. Het team heeft ook wat ‘last’ van blessures en de aanval moet duidelijk nog instellen op de betere pitching in deze afdeling.

Misschien, dat de komst van beide Amerikaanse speelsters daar een bijdrage aan kunnen leveren. In het eerste weekeind verloor DVH van de huidige koploper Robur (0-3 en 2-4) en vorige week gingen beide wedstrijden tegen DSS verloren (3-6 en 1-7) waarvan de eerste pas in de verlenging. De derde wedstrijd viel in het water.

Het net naar de derde klas gepromoveerde eerste honkbal team zet de lijn van vorig jaar gewoon voort. Onder coach Marvin van Duffelen won het team drie wedstrijden op rij en staat trots bovenaan, samen met het tweede team van Zuidvogels. Quick (13-1), Vennep Flyers (18-10) en Ban Topa (14-13) werden netjes aan de zegekar gebonden.

Het talentvolle topsport juniorenteam onder leiding van Willem van Oostvoorn en Tim Spijker ging flitsend uit de blokken. Van de zes wedstrijden werd er slechts één verloren. Dat was afgelopen weekeind tegen medekoploper Twins uit Oosterhout (3-4 en 7-6). Beide eerdere dubbels werden zeer overtuigend gewonnen van Almere (9-5 en 11-2) en Alcmaria (8-3 en 12-5).

Programma komend weekeind:

Zaterdag 5 mei 2012:             14:00               DVH dames 1 x Zuidvogels (dh) in Amstelveen

                                   14:00               Storks x DVH heren 1 in Den Haag

                                   14:00               VATOS x DVH honkbal 1 in Amsterdam

Zondag 6 mei 2012:               14:00               Centrals x DVH dames 1 (dh) in de Bilt

                                   14:00               DVH junioren x Centrals (dh) in AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.