Bijgewerkt: 14 juli 2024

Topsport in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveenweb / WSA
19-04-2009


WSA, de Watersportvereniging Amstelveen hield zoals elke jaar een open dag op zaterdag 18 april 2009. Het clubhuis van de vereniging staat naast de Poel en is bereikbaar vanaf de Handweg. Al 35 jaar kunnen hier Amstelveners zeilen, surfen, kanovaren en alle soorten van niet gemotoriseerde watersport uitoefenen.

WSA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De vlag van WSA wappert in de wind


WSA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het nieuwe clubhuis van de watersportvereniging


Meer dan 200 leden heeft de vereniging en vaak komen de mensen met de hele familie hier sporten. Na het sporten hier is het altijd een gezellige en sociale ontmoetingsplek op het kleine veeneilandje. Van picknick tot barbecue, feestjes en zelfs een kerstdiner wordt door de vrijwilligers en de leden georganiseerd, dat het gevoel van samenzijn versterkt.

WSA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Peter Post, voorzitter van de Watersportvereniging Amstelveen vertelt over het verenigingsleven


WSA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De jonge zeiler vaart vakkundig op het water


Peter Post, de voorzitter van WASA vertelt over het verenigingsleven in het prachtige haventje, waar de 'vloot' al klaar ligt, om op de Poel te zeilen. Ze hebben open boten van het type Flying Arrow, Laser Pico's, Optimisten en professionele surfplanken. Volgens de voorzitter: “Het is de doelstelling van de vereniging, om de watersport voor iedereen in Amstelveen en omliggende gemeenten toegankelijk en betaalbaar te houden door aantrekkelijke contributies.”

WSA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De zeilboot maakt rondjes voor de haven van de vereniging. Het weer is perfect, het is zonnig, er is wind, in de natuur, volledige stilte, allen op het water: dit is de echte topsport


Op het water gaat een jonge zeiler zijn vaarkunsten bewijzen, -het is nog vroeg, de open dag is net begonnen-, maar voor het uitvoeren van een zeilshow staat hij direct klaar. Gelukkig is de wind vrij sterk, dus voor de zeilshow is er genoeg. Hij vaart van de ene over naar de andere, maar soms krijgt hij van de voorzitter instructies over wat hij moet doen.

WSA Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De zeilboten in de haven wachten voor de volgende ronde


Het is niet gemakkelijk hier te zeilen, want op sommige delen van het terrein staan grote bomen die de wind tegenhouden en dan moet de zelfs ervaren zeiler alles uit zijn geleerde zeiltechniek halen. Op de Poel varen is andere koek, want daar is open water en volgens de heer Post, draait de wind boven het water regelmatig, wat het zeilen nog interessanter maakt.

WaterSportvereniging Amstelveen

Handweg 131, 1185 TW Amstelveen Tel: 020-6472508 e-mail: info@wsawatersport.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.