Bijgewerkt: 3 maart 2024

Top programma tijdens het Stadspleinfestival Amstelveen 2015

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gerard Lohuis P60
16-07-2015

Het Stadspleinfestival Amstelveen, traditioneel de opening van het cultureel seizoen 2015-2016, heeft het programma rond. Zaterdag 12 september 2015 is het plein weer de culturele hotspot van Amstelveen van 12.00 tot 22.30 uur.

Op het hoofdpodium staan Bade, het soloproject van de energieke frontman Bart van Liemt; Jacqueline Govaert, die zowel met Krezip als solo vele hits scoorde en Handsome Poets, die we vooral kennen van hun nummer 1 hitsingle ‘Sky on Fire” in 2012. Vorig jaar wonnen ze de 3FM Serious Talent Award, de Schaal van Rigter en de Esquire’s best dressed band.

Op het tweede podium, de talentstage, staan de Fellows Big band, het harmonie orkest, Traffic Jam, de Concertina’s en PeeWee’s problem. Op het derde podium in de muziek- en dansschool treden op het Amstelveens Symfonie Orkest, de accordeonvereniging Concertina’s en het Amstelveens Pauluskoor.

Behalve de culturele informatiemarkt kan er ook gedanst worden in de Silent Disco Pagode en in de Fata Morgana tent zijn de PoPuP Galerie van de Kunstuitleen en allerlei workshops (o.a. creatief schrijven, Arabisch alfabet en Zentangle tekenen) van de Volksuniversiteit Amstelland.

In de bibliotheek is de hele dag een speurtocht kris kras door het hele gebouw en vertelt wetenschapsjournalist Govert Schilling alles over sterren, planeten, zwarte gaten en buitenaards leven. Kunst & Kids is een waar kinderfeest in de schouwburg met workshops, poppenkast, schminkpartijen, knutselen en heel veel theater en film.

Conservatorium van Amsterdam met uniek avondprogramma

Het festival wordt ’s avonds afgesloten met een uniek programma van het Conservatorium van Amsterdam. Voor het eerst in Nederland staan topstudenten uit alle geledingen (klassiek, pop en jazz) uit alle delen van de wereld in een ensemble bij elkaar; een blazerssectie, een strijkersgroep, een uitgebreide ritmesectie en vocalisten spelen bewerkte funk en soul arrangementen uit de 70ties en 80ties. Daarna komt Flow Patrol, een band met musici uit zeven Europese landen en BLÅ, het electronische project van de 22 jarige songwriter/producer Tess van der Velde. Het volledige programma is te vinden op www.stadspleinfestival.nl

STADSPLEINFESTIVAL AMSTELVEEN MARKETING INFO (16-07-2015)

ALGEMEEN:

Het Stadspleinfestival op zaterdag 12 september is traditioneel de opening van het culturele seizoen in Amstelveen. Vanaf 12 uur verandert het Stadsplein in een culturele hotspot met veel muziek, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden, aangeboden door de gezamenlijke culturele instellingen.

H O O F D P O D I U M: Presentatie: Matthijs den Hollander (Stadsdichter Amstelveen)

12.00-12.30 SLAGWERKGROEP BOVENKERK

Deze enthousiaste groep, bestaande uit 10 personen plus leerlingen in opleiding, opent het Stadspleinfestival.

14.00-14.45 BADE

Bart van Liemt, de energieke frontman uit Haarlem, gaat verder met zijn soloproject ‘Bade’.

Hij is een sympathieke gangmaker die pop en electronische ritmes met elkaar combineert. Zijn album ‘Miracle Wave’ is opgenomen in Oxford (UK) met multiplatinum producer Sam Williams. De eerste singel ‘Hide no more’ van dit album (2014) werd meteen een mega-hit bij 3FM.

‘Zulke platen worden niet vaak gemaakt in Nederland’ volgens muziekmagazine OOR.

15.30-16.20 JACQUELINE GOVAERT

Wie kent haar niet. Ze schreef haar eerste nummers op de piano toen ze nog maar 12 was. Op de middelbare school heeft ze de band KREZIP opgezet, waarmee ze grote hits scoorde. Ze stond op festivals als Lowlands en Pinkpop. In 2009 stopt de band en gaat Govaert solo verder.

17.30-18.30 HANDSOME POETS

Ze bestaan sinds 2010. Nadat hun nummer 1 hitsingle ‘Sky on Fire’ de Nederlandse Olympische anthem werd tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen, ging alles in de volgende versnelling. Inmiddels hebben ze twee albums uitgebracht en spelen ze op vele festivals. In 2014 wonnen ze de 3FM Serious Talent Award, de Schaal van Rigter en de Esquire’s best dressed band.

20.00-22.30 HET CONSERVATORIUM VAN AMSTERDAM

Voor het eerst in Nederland: Topstudenten uit alle geledingen (klassiek, pop en jazz) van het Conservatorium, uit alle delen van de wereld in één ensemble bij elkaar, onder de bezielende leiding van componist/arrangeur Tom Trapp. Het grote ensemble bestaat uit een zevenkoppige blazerssectie, een strijkersgroep, een uitgebreide ritmesectie en vier vocalisten. Samen spelen zij funk en soul uit de 70ties en 80ties.

Daarna komt Flow Patrol. Deze band bestaat uit musici uit zeven Europese landen die elkaar hebben ontmoet op het Conservatorium, waar ze werden gecoacht door David de Marez Oyens. Ze spelen een breed repertoire, variȅrend van artiesten als José James en Tori Amos tot bands als Hiatus Kaiyote en Jamiroquai. Alle covers krijgen dezelfde Flow Patrol behandeling, waaruit een unieke mix van pop, jazz en soul ontstaat. Met vijf zangers en twee blazers, toetsen, basgitaar en drums, maakt de band een bijzonder, vol geluid met een intieme sfeer. In het voorjaar van 2015 nam de band deel aan een workshop door de Grammy-genomineerde artiest Meshell Ndegeocello.

Samenstelling Flow Patrol: Pepijn van der Sande (zang), Julia Werner (zang), Esther van Hees (zang), Vita Pagie (zang),  Elena Friedrich (zang), Denis Adroic (trompet), Tobias Pustelnik (sax), Alfie Copovi (piano), Felix Barth (basgitaar), Robert Nitschke (drums).

Afsluiter is BLÅ, een topband van de Popafdeling, voor deze speciale gelegenheid uitgebreid met een strijkerssectie. BLÅ is de naam van het elektronische project van de 22 jarige Tess van der Velde, songwriter/producer uit Amsterdam. Live vergezelt door Akim Moiseenkov (Dr. Synth), Kevin van Moorsel (Mr. Midi Guitar) en Stefan Franssen (Chef Drums). Met de dromerige invloeden van Kate Bush, Jonsi en Susanne Sundfør, Bjȏrk,  komt ze met een geheel eigen sound die lichtelijk episch is, maar vooral speels, ironisch en catchy.

(Link info: https://www.facebook.com/bladiblamusic

https://soundcloud.com/bladiblamusic/like-you

T A L E N T P O D I U M:

12.30-13.00 FELLOWS BIG BAND

13.30-14.00 HARMONIE ORKEST

15.00-15.30 TRAFFIC JAM

17.00-17.30 CONCERTINA’S

18.30-19.00 PEWEE’S PROBLEM

I N F O R M A T I E  M A R K T :

12.00-17.00 CULTURELE INFORMATIEMARKT

Actief meedoen het komende seizoen? Op de informatiemarkt worden daarvoor vele mogelijkheden aangeboden. Uit het Poppentheater Amstelveen komt een Oosterse dame die met haar aapje rond zal lopen om knuffels uit te delen.

F A T A  M O R G A N A  T E N T :

12.00-17.00: PoPuP Galerie

In de PoPuP Galerie zijn een zeer gevarieerde kunstcollectie en duurzame design producten te zien. Denk daarbij aan schilderijen, fotografie, tassen, sieraden, keramiek en glas gemaakt door diverse kunstenaars en designers. De kunstwerken kunnen ook gekocht of geleend worden. Voor minder dan 7 Euro per maand heeft u al een kunstwerk in huis. Liefhebbers kunnen alvast een kijkje nemen op onze website: www.kunstuitleenamstelveen.nl. Alle bezoekers krijgen een goodie bag mee.

12.00-17.00: Volksuniversiteit Amstelland informatie (tekst Volksuniversiteit)

In drie gratis te volgen workshops neemt Volksuniversiteit Amstelland u mee naar uw eigen Fata Morgana. Ontdek de sierlijke letters van het Arabische schrift tijdens de workshop Arabisch alfabet om 13.00 uur (door Maher Malak). Wilma van den Akker geeft u de mentale gereedschappen om uw eigen Fata Morgana te beschrijven tijdens de workshop creatief schrijven om 14.00 uur.

Om 15.00 workshop Zentangle tekenen. Marguérite Samama laat u zien hoe met pen en papier uw eigen fantasie tekent; een lijnenspel van, op het eerste gezicht, ingewikkeld lijkende patronen.

P A G O D E

13.00-18.00 SILENT DISCO

De Bibliotheek, daar zit muziek in! De echte muziekliefhebber kan vandaag terecht bij de Silent Disco oftewel de Stille Disco. Het fenomeen, bekend van de Parade en Lowlands, waarbij je lekker kan swingen op muziek via een draadloze hoofdtelefoon. Ga uit je bol op je favoriete nummer zonder dat je buren er last van hebben. Zin in een dansje? Kom vooral even langs op het plein bij de pagodetent. Daarna de smaak te pakken? Ga dan even langs bij de bibliotheek en ontdek nieuwe muziek in onze collectie en luister gratis naar ruim zes miljoen nummers via Muziekwebluister. Toegang is gratis.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2015)

De flyer van het Stadspleinfestival Amstelveen 2015


B I B L I O T H E E K:

11.30-12.30 GOVERT SCHILLING: Het ongelooflijke heelal. Maak kennis met het ongelooflijke heelal. Wetenschapsjournalist Govert Schilling (1956) vertelt je alles over sterren, planeten, zwarte gaten en buitenaards leven. Je hoort dingen die bijna niet te geloven zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de zon elke seconde vier miljoen ton lichter wordt? Zo valt er nog veel meer te ontdekken in de wonderlijke wereld van het heelal. En misschien win jij wel de ‘raar maar waar’-quiz die Govert Schilling organiseert. Toegang is gratis, maar vol=vol.

11.00-17.00 SPEURTOCHT

Doe je mee aan de speurtocht kris kras door het hele gebouw? Als je alle vragen goed hebt krijg je een leuke prijs. In samenwerking met  Boekhandel Libris Venstra en Kunstuitleen.

M U Z I E K   E N     D A N S S C H O O L:

ONTDEK & BELEEF EEN OASE AAN MUZIEK, DANS EN THEATER

IN MUZIEK- EN DANSSCHOOL AMSTELVEEN

Het maakt niet uit, of je oud ,of jong bent, kom tijdens het Stadspleinfestival kennismaken met Muziek- en Dansschool Amstelveen. Ontmoet docenten, stel al je vragen en probeer van alles uit tijdens de diverse proeflessen, presentaties en open lessen! Dit alles in onze muziek-, dans- en theateroase in de hal beneden.

Foto Amstelveen
(Foto Jaap v.d. Plas - 2015)

Flow Patrol


Even muzikaal genieten in de Zonnesteinzaal

In de Zonnesteinzaal op de 1ste verdieping zijn de volgende optredens geprogrammeerd:

14.00 uur                            Amstelveens Symfonie Orkest (AMSO)

15.00 uur                            Accordeon Vereniging Concertina’s Amstelveen

16.15 uur                            Amstelveens Pauluskoor

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2015)

Het Harmonie Orkest


Kijk eens hoe mooi dat klinkt

Luisterend naar muziek vormen zich vaak beelden in je hoofd. Een strijkkwartet kan je gedachten naar een duister kasteel laten gaan, een samba misschien naar de zomer en het strand. De sfeer van de muziek prikkelt de fantasie van kinderen tot verbeelding die zij al schilderend weergeven. Zo ontstaan er prachtig ‘klinkende’ schilderijen.


Kijk en luister naar een weergave van de prachtige resultaten die het samenwerkingsproject ‘Kijk eens hoe mooi dat klinkt’ van de 40 jarige SAKB Ateliers en Muziek- en Dansschool Amstelveen heeft opgeleverd. http://www.muziekschoolamstelveen.nl/

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2015)

Silent Disco


S C H O U W B U R G  FESTIVAL KUNST & KIDS

Een echt kinderfeest, ook voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar. Een feest met workshops, poppenkast, schminkpartijen, knutselen en natuurlijk heel veel theater en film. Kunst & Kids is hét ideale voorproefje van het jeugd/familie-aanbod van seizoen 2015-2016. In de Filmzaal worden kinderfilms vertoond en in het Theatercafé is een Peuterbios voor de allerkleinsten. In de Kleine Zaal en Bovenfoyer zijn previews (12.00-16.00) van theatervoorstellingen te zien. Alle workshops en activiteiten, poppenkast Stromboli  (12.00 en 14.15) en previews zijn gratis. Echter vol=vol, dus kom op tijd.

Entreebewijzen voor de Peuterbios, Jeugdfilms en de voorstelling Op de boerderij (2+) van Het Zandkasteel zijn te koop via www.schouwburgamstelveen.nl of bij de kassa.

Vouchers voor de gratis workshops zijn za 12 sep vanaf 11.00 uur aan de kassa te verkrijgen. Voor de previews (15 minuten) zijn er geen vouchers dus op tijd zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Hanne Nijhuis - 2015)

Promo foto van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten


Previews:

Raak! En de magische schoentjes (3+), Thomas en het Circus (2+), De kikkerprinses, Opa-Oma-Diploma (6+), Jip en Janneke vertelling (3+)

Workshops:

Fata Morgana, hoe eten nomaden? (6+) start 12.30, 14.00 en 15.00.

Circus Workshop (6+) start 13.15.

Musketeer Workshop (8+) start 14.00 en 15.15.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.