Bijgewerkt: 26 mei 2024

Toneelgroep TOBO speelt 'Plaza Hotel' in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Yvonne Copini
06-03-2020

Toneelgroep TOBO bestaat 75 jaar. 2020 belooft een bijzonder jaar te worden voor TOBO. Op 16 augustus is het precies 75 jaar geleden dat Toneelgroep TOBO werd opgericht. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2020 spelen de leden van de groep in Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, Amstelveen-Bovenkerk.

De oorspronkelijke titel is 'Plaza Suite' (1968) van Neil Simon. Love and marriage! Dat is, waar dit drieluik over gaat. Neil Simon neemt ons mee naar het beroemde Plaza Hotel in New York, eind jaren '60. Dit chique hotel vormt het decor voor drie zeer uiteenlopende korte toneelstukken. Alle situaties, die zowel ontroerend als komisch zijn, spelen zich af in dezelfde suite, kamer 719.

Het stuk bestaat uit drie acts, elk met verschillende personages, maar allemaal in Suite 719 van het New York City's Plaza Hotel. De eerste acte, Visitor From Mamaroneck, stelt het publiek voor aan het niet-zo-zo-gelukkige bruidspaar Sam en Karen Nash, die hun bruidssuite opnieuw bezoeken in een poging van Karen om de liefde terug te brengen in hun huwelijk. Haar plan loopt op niets uit en de twee raken verwikkeld in een verhitte discussie over het al dan niet hebben van een affaire met zijn secretaresse. De daad eindigt met Sam die vertrekt (naar verluidt om dringende zaken bij te wonen) en Karen die helaas nadenkt over hoeveel dingen er zijn veranderd sinds ze jong waren.

Foto Amstelveen
(Bron TOBO/Facebook - 2020)

De leden van de Toneelgroep TOBO


De tweede act, Visitor from Hollywood, gaat over een ontmoeting tussen filmproducent Jesse Kiplinger en zijn oude vlam, huisvrouw Muriel Tate uit de voorsteden. Muriel - zich bewust van zijn reputatie als een vlot pratende damesman - is voor niets meer gekomen dan een praatje tussen oude vrienden, met de belofte dat ze niet te lang zal blijven. Jesse heeft echter andere plannen in gedachten en probeert haar herhaaldelijk te verleiden.

De derde acte, Visitor from Forest Hills, draait om het echtpaar Roy en Norma Hubley op de huwelijksdag van hun dochter Mimsey. In een haast van nervositeit heeft Mimsey zichzelf opgesloten in de badkamer van de suite en weigert ze te vertrekken. Dit is de meest komische van de acts, gevuld met steeds schandaligere slapstickmomenten die de verwoede pogingen van haar ouders verbeelden om haar naar haar bruiloft te lokken terwijl de verzamelde gasten op de aankomst van het trio beneden wachten. De scène eindigt en ze trouwen eindelijk.

Toneelgroep TOBO met: Peter Lichtenveldt, Yvonne Copini, Ruud Ruissaard, Manuela Ruhe, mFrank Disseldorp, Marijtje Disseldorp, Margriet Berger, Carles Wolterman en Simon Strijbos. Regie: Annette Nijder. Vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2020 om 20.15 uur. Zondag 29 september 2020 matinee om 15.00 uur in Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, Amstelveen-Bovenkerk. Kaarten nu verkrijgbaar: http://www.toneelgroeptobo.nl/kaartverkoop/

Marvin Neil Simon (1927 - 2018) was een Amerikaanse toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Hij schreef meer dan 30 toneelstukken en bijna evenveel filmscenario's, meestal bewerkingen van zijn toneelstukken. Hij kreeg meer gecombineerde Oscar- en Tony-nominaties dan welke andere schrijver dan ook.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.