Bijgewerkt: 20 juli 2024

Tommy Wieringa in de Oude Veiling in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-02-2013

Met Dit zijn de namen

In het kader van de Boekenweek (16-24 maart) geeft schrijver Tommy Wieringa op 16 maart 2013 in de Oude Veiling in Aalsmeer een lezing over zijn recente roman 'Dit zijn de namen'. De avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Amstelland in nauwe samenwerking met  KCA en Boekhuis Aalsmeer.

In 'Dit zijn de namen' weet Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met humor en wijsheid te verbinden aan de grote thema's als immigratie en de vraag naar wie wij zijn.`Een monumentale roman', aldus de Volkskrant.

Wieringa Amstelveen
(Foto Johan Jacobs -AEG - 2013)

Tommy Wieringa


Tommy  Wieringa debuteerde al in 1995, maar zijn grote doorbraak kwam in 2005 met Joe Speedboot. ‘Een ode aan de verbeelding,’ juichte de pers. Tommy Wieringa won o.a. de F. Bordewijkprijs en de Halewijnprijs. Zijn werk is wereldwijd vertaald, in onder andere het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels.

Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. Het bijbehorende boekenweekgeschenk is geschreven door Kees van Kooten, het boekenweekessay door Nelleke Noordervliet.

Zaterdag 16 maart 2013 - 20.15 - 22.00 - De Oude Veiling, Marktstraat 19 1431 BD Aalsmeer - Prijs: €12,50. Pashouder: € 10 - Voorverkoop korting € 1. Kaarten zijn te bestellen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.