Bijgewerkt: 17 mei 2022

Tomado in het museum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
07-10-2011

Vele bekende Nederlanders gaven hun persoonlijke attributen af voor de inrichting van hun persoonlijke Tomado-boekenrekje.  Museum Jan van der Togt wijdt een tentoonstelling aan het veelkleurige ijzeren wandmeubel ter ere van het twintigjarig bestaan van het museum. De tentoonstelling is een eerbetoon aan Jan van der Togt, de oprichter van het museum én de Tomado fabrieken.

tomadorek Amstelveen
(Foto Museum vd Togt - 2011)

V.l.n.r.: Het Tomado-rekje van de Braziliaanse ambassadeur José Artur Denot Medeiros, Carice van Houten en Edgar Vos


Zo’n 300 bezoekers bezochten de opening en vergaapten zich aan deze rekjes. Een van de bezoekers merkte op, dat zij het gevoel had bij de mensen ‘binnen de gluren’. Want wist u dat; Gerard Joling spullen verzamelt van het Koninklijk huis, of dat Thera Regouin de vrouw van de Braziliaanse ambassadeur schildert, of dat Fons van Westerloo een fervent sportvisser is, of dat Erica Terpstra prachtige foto’s en attributen heeft ingeleverd naar aanleiding van haar programma Erica op reis, of dat Jan Jansen, schoenontwerper zijn glazen muiltje in bruikleen heeft gegeven, of dat het museum prachtig materiaal ontving van Annie M.G. Schmidt.

Naast deze enorme verzameling persoonlijke attributen zijn uw ingezonden foto’s en verhalen over het Tomado boekenrekje digitaal te bekijken en te lezen op de ‘Surface’, een groot digitaal fotoapparaat beschikbaar gesteld door de heer Schamhart van de firma Microsoft.

Dit en nog veel meer is tot en met 13 november 2011 te bekijken in Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE  Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie op www.jvdtogt.nl  Tel.: 020 – 6415754Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.