Bijgewerkt: 25 juni 2024

Toeristische tochten op de tocht, of togtig?

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
16-04-2013

Afgelopen week was de VVD-Amstelveen fractie op werkbezoek bij Museum Jan van der Togt in het Oude Dorp. Zij werden rondgeleid door directeur Jan Verschoor, zelf een gerenommeerd beeldend kunstenaar. Hij heeft die zeldzame combinatie van zakelijke en kunstzinnige kwaliteiten die in deze pittige economische omstandigheden zo onontbeerlijk zijn.

In dat kader kan hij er trots op zijn, dat hij weinig gemeentelijke subsidie nodig heeft en zo op eigen kracht kan draaien. Een bijzondere prestatie, omdat het museum helemaal niet zo opvalt als je er langsloopt. Maar ben je eenmaal binnen dan overweldigen de kleuren en materialen het oog. Door die kwaliteiten, in vele ruimten en in de tuin tentoongespreid, heeft het museum naam gemaakt in het hele land. Dit biedt volop kansen om bezoekers verder te laten kennismaken met ons mooie stadsdorp.

vdtogt Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2013)

Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt (2de van rechts) met de leden van de VVD-Amstelveen


Als Amstelveners weten we, wat Amstelveen voor moois te bieden heeft aan groen, cultuur en al het andere. Gunnen wij dit ook aan niet-Amstelveners? Dan zullen we meer kunnen doen aan het verwijzen van bezoekers via internet, middels papier of met bewegwijzering naar de andere bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld een folder voor de Amsterdamse toerist met uitleg over een dagje Amstelveen, waarbij men een looproute kan volgen van het Stadshart via Molen de Dikkert naar het Oude Dorp met de Poel.

De VVD zal de komende tijd het initiatief nemen voor een actiever citymarketingbeleid, waarin bovenstaande ideeën worden uitgewerkt. Zodat de tochten die dagjesmensen en toeristen maken niet op de tocht komen te staan maar togtig zijn van verwachting.

Inza Gast, woordvoerder Ondernemerschap
Marius Rietdijk, woordvoerder Cultuur
VVD Fractie Gemeenteraad AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.