Bijgewerkt: 13 april 2024

Toekomst voor huisartsen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
29-11-2007

Het hebben van een eigen huisarts in de buurt is in Amstelveen vaak zo gewoon dat je er verder niet bij stil staat. Toch is dat niet altijd en overal vanzelfsprekend. Een huisarts is niet alleen belangrijk op medisch gebied maar vooral op het menselijk vlak in de moeilijke momenten van het leven.

Herbert Raat Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Herbert Raat fractiesecretaris van VVD-Amstelveen met de portefeuille Burgers en Samenleving


In Amstelveen Noord gaan binnenkort twee huisartsen met pensioen. De 'oude' vorm van een praktijk aan huis komt (jammer genoeg) steeds minder voor, in Amstelveen is een huis met een praktijkruimte ook niet meer te betalen . Daarbij gaan steeds meer huisartsen parttime werken. Daarom wordt er gewerkt aan een centrale locatie aan de Molenweg aan een HOED (huisartsen onder één dak) waar meerdere huisartsen samenwerken.

De vestiging van de HOED wordt mogelijk door een wijziging in het bestemmingsplan waar we gisteravond (28 november 2007) over spraken in de gemeenteraad. Sommige buurtbewoners zijn tegen de HOED omdat ze overlast van verkeer vrezen. Dit is voor mij een geval van algemeen belang (voldoende huisartsen) versus een deelbelang (ik krijg wat meer verkeer voor mijn deur).

Tom Ponjee Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Tom Ponjee raadslid VVD-Amstelveen in de raadzaal


Wij kiezen voor goede huisartszorg in de buurt, nu en ook de aankomende jaren. We willen niet dat (oudere) Amstelveners zonder huisarts komen te zitten of naar Amsterdam moeten voor de huisarts. Daarom heeft collega Tom Ponjee (VVD) gisteravond duidelijk gemaakt dat wij instemmen met wijziging van het bestemmingsplan. Ook de andere partijen in de gemeenteraad PvdA, CDA, GroenLinks, CU, BBA en de OCA hebben voorgestemd. Zo is de eerstelijnszorg het beste gegarandeerd in onze stad.


Door Herbert Raat fractiesecretaris van VVD-AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.