Bijgewerkt: 2 december 2021

Toekomst Langs De Akker

Nieuws -> Gemeente

Bron: Hans Lesmeister
04-09-2009

De heer Hans Lesmeister stuurde ons deze e-mail in verband met de toekomst van het tuincomplex Langs de Akker:

De heer Jonker, fractievoorzitter CDA schrijft over de plannen met de A9: dat o.a. "Het Tuinencomplex Langs De Akker" een heet hangijzer van dit plan is en iedereen weet dat. Maar er moet wel intensief met de betrokken mensen gesproken worden." Voor het CDA is volledige "compensatie" het uitgangspunt. Een goed gesprek met het volkstuinencomplex moet leiden tot een oplossing die de instemming van alle partijen heeft".

Langs de akker Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Impressie van de tuinhuisjes op het terrein van de Tuinvereniging Langs de Akker


Hierop reagerend moeten wij helaas constateren, dat de werkelijke waarde van het "Tuinencomplex Langs De Akker" enorm onderschat wordt. Het is een biologisch, natuurlijk en sociaal topproduct. Het is tot stand gekomen door 37 jaar lang liefdevolle en noeste arbeid van gem. 360 Amstelveense beheerders van de 180 tuinen. Het is een park geworden dat in schoonheid zijn weerga niet kent en uniek is in Nederland.

Bij de officiële, landelijke, jaarlijkse schouw bij honderden tuinen in Nederland heeft dit park de Gouden Onderscheiding, De Eerste Prijs, verworven!. Het park is zomers vrij toegangkelijk en veel wandelaars en (rolstoel)patiënten uit het Amsteveen Ziekenhuis maken hier dankbaar gebruik van. Met de schitterende, oude bomen en gewassen, de stille plekjes met de mooie watertjes en prachtige bloemen is het een lust en verademing hier te vertoeven.

De tuinbeheerders zijn Amstelveense flatbewoners. Er is 37 jaar hard werken door veel mensen voor nodig geweest om tot dit unieke park te komen. Burgemeester Van Zanen noemt het trots "De Groene Long Van Amstelveen". Alles zou redelijkerwijs moeten wijken voor dit, door loyale Amstelveense burgers gecreëerde stuk pure natuur. Dit leed kan men geen mens aandoen.

Vertrouwend op Uw inzicht en begrip, hoogachtend: Hans Lesmeister. (Namens vele echte Amstelveners in hart en nieren.) Kijk ook op de website: Tuinvereniging Langs de Akker

 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS