Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
16-03-2006

Roda'23 kan zaterdag tegen Badhoevedorp kampioen worden

Sneeuw en regen op zaterdag en matige vorst in de nacht van zaterdag 11 maart 2006 op zondag 12 maart waren er de oorzaak dat dit weekeinde slechts vijf wedstrijden werden gespeeld op zaterdag en één op zondag.

Beursbengels won overtuigend van DCG, Ouderkerk verloor in eigen huis van Abcoude, Amstelveen/Heemraad speelde gelijk tegen SVIJ, Roda'23 versloeg in een streekderby de ploeg van Legmeervogels overtuigend en Rkavic behaalde een monsterscore in Weesp. Zondagmiddag versloeg koploper Ouderkerk in 4F Diemen met 4-2.

IA Beursbengels-DCG 5 -0(4-0)

Beursbengels speelde zaterdagmiddag in eigen huis vooral in de eerste speelhelft zeer effectief en dat leverde terecht vier gave doelpunten op. DCG kwam er niet aan te pas en wanneer alle mogelijkheden waren benut had er sprake kunnen zijn van dubbele cijfers.

Pascal Averdijk opende de scoren en Peter Neuvel zorgde voor 2-0 Nadat Michel Klinker de 3-0 op het scorebord had gebracht bepaalde Peter Neuvel met zijn tweede de ruststand op 4-0. Begrijpelijkerwijs nam Beursbengels in de tweede helft wat gas terug. De wedstrijd was in feite in de eerste helft al gespeeld. Beursbengels sprong slordiger om met de kansen maar wist via Pascal Averdijk toch nog l x te scoren. Eindstand 5-0. Komende zaterdag gaan de Ben­gels op bezoek in Marken.

3B Ouderkerk-Abcoude 0-2(0-0)

In een slechte wedstrijd heeft SV Ouderkerk het onderspit moeten delven tegen een tegenstander die ook niet echt goed speelde. In de eerste speelhelft ging het gelijk op met wisselende kansen. Gescoord werd er niet en de rust kwam met de stand 0-0. . Abcoude werd beter in de tweede helft en wist twee keer te scoren op Ouderkerks terrein. In de zestigste minuut kon de eerste worden genoteerd nadat op een dieptebal goed werd geanticipeerd. De tweede goal viel in blessuretijd.

3C Amstelveen/Heemraad-SVIJ 1-1(0-1)

Amstelveen/Heemraad heeft zaterdagmiddag twee competitiepunten laten liggen. De ploeg was vrijwel de gehele wedstrijd beter dan de tegenstander maar wist slechts een keer te scoren. Eerst werd een blunder in de Amstelveense achterhoede afgestraft zodat moest worden gerust met een 0-1 stand.

Ook in de tweede helft was Amstelveen/Heemraad de betere ploeg. Gerechtigheid was er tien minuten voor tijd toen Imed Ben Ali de welverdiende gelijkmaker scoorde, 1-1. Amstelveen/Heemraad speelt komende zaterdagmiddag thuis tegen WC.

3C FC Weesp- Rkavic 0-7(0- 2)

Trainer Frans van Zundert -die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van VIC-is in de winning mood met zijn team. Deze keer werd flink uitgehaald tegen Weesp dat er helemaal niet aan te pas kwam.

Rkavic was oppermachtig en nam al in de eerste helft met 0-2 de leiding dankzij doelpunten van Baldjt Singh en Robin Roos. In de tweede speelhelft werd aan de lopende band gescoord. De 0-3, 0-4 en 0-5 kwamen van de voet van Peter Verbaken. Frank van de Heuvel die ook afscheid neemt van de ploeg zorgde voor 0-6 en Michiel Koppejan scoorde het laatste en zevende doelpunt. De ploeg speelt zaterdagmiddag thuis tegen Beverwijk.

4C Roda'23-Legmeervogels 3-0(1-0)

Roda'23 ligt goed op koers. De ploeg van trainer Jan Prevoo heeft komende zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Badhoevedorp aan een gelijkspel genoeg om zich kampioen van de afdeling te mogen noemen.

In de eerste speelhelft was Roda'23 superieur aan de tegenstander. Paul Rosenboom

opende in de 27 ste minuut de score en die 1-0 was ook de ruststand. Legmeervogels oogde in de tweede speelhelft feller waardoor het tot de 74ste minuut duurde voordat er weer gescoord werd. Opnieuw was het Paul Rosenboom die de 2-0 in het netje legde. Nog geen minuut later was hij alweer terug in de vuurlinie en nam met zijn derde goal alle doelpunten van de wedstrijd voor zijn rekening.

Zondag 12 maart

4F Ouderkerk-Diemen 4-2( 1-2)

In de eerste speelhelft werd door de thuisploeg een dramatisch slechte partij voorgeschoteld. Toch was het Ouderkerk dat in de vijfde minuut de leiding nam dankzij de goal van Arthur Vinkenoog. Daarna zakte het spelpeil tot een bedenkelijk niveau en keek Ouderkerk bij rust tegen een 1-2 achterstand aan.

Dat alles was reden voor trainer Ton Bras om in de kleedkamer een donderpreek los te laten over de hoofden van de spelers die in zijn ogen een wanprestatie hadden geleverd. De preek pakte goed uit want een ander Ouderkerk kwam na rust het speelveld op. Arthur Vinkenoog zorgde voor de gelijkmaker 2-2 en zette kort daarna zijn ploeg op een 3-2 voorsprong. Het was uiteindelijk Sebastiaan Scholten die de eindstand bepaalde op 4-2. Alle assists kwamen van Ramon Ensing. Komende zaterdag gaat Ouderkerk op bezoek in Weesp.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.