Bijgewerkt: 28 mei 2023

Tips voor een veilige jaarwisseling 2011-2012

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
28-12-2011

Vuurwerk

Vuurwerk mag alleen worden verkocht op 29, 30 en 31 december en alleen worden afgestoken tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 2.00 uur. Buiten die tijden dus niet. De politie treedt direct op tegen mensen die dan toch vuurwerk afsteken, of teveel vuurwerk bij zich hebben. De toegestane hoeveelheid is tien kilo. Hier vindt u meer informatie over vuurwerk.

Woninginbraken

In voorgaande jaren is gebleken dat inbrekers ook tijdens de jaarwisseling hun slag slaan. Het aantal woninginbraken tijdens Oud en Nieuw is dan ook dit jaar een aandachtspunt van de politie. Maar de politie kan dat niet alleen. Houd uw eigen woonomgeving in de gaten, zeker tijdens de jaarwisseling als veel mensen de straat op gaan om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen.

filmklapper Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Let op! De nieuwe opname begint!


De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat, of in de bloembak.

Onthoud het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die ze bij zich hebben. Bel bij onraad, of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij een inbraak direct met 112.

Alcohol

Drank en verkeer gaan niet samen. Ervaring leert, dat veel weggebruikers tijdens de feestdagen toch met een slok op achter het stuur gaan zitten. Dat veroorzaakt levensgevaarlijke situaties. Ook voor de andere weggebruikers die wél zo verstandig zijn om niets te drinken. Daarom voert de politie het aantal alcoholcontroles tijdens de feestdagen op. En dus ook met Oud en Nieuw. Lees er meer over op de site van Veilig Verkeer Nederland.

Agressie tegen hulpverleners

De politie zal bij geweld tegen hulpverleners daadkrachtig optreden en onmiddellijk ingrijpen. Ook tijdens de jaarwisseling. In alle gevallen zal worden overgegaan tot aanhouding en het opmaken van een proces-verbaal. Er zal ook snelrecht worden toegepast. Hier leest u meer over wat u zelf ook kunt doen bij geweld op straat (tegen hulpverleners).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.