Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Tim's leaving town

Nieuws -> P60

Bron: P60
06-12-2011

De afgelopen twee jaar is het snel gegaan met de 22-jarige singer-songwriter. Nog even en Tim Knol gaat een pauze inlassen. Van de geruchten, dat hij zijn gitaar en stembanden voorgoed aan de wilgen zou hangen is niets waar. Desondanks dient één van de laatste kansen om de popsensatie voorlopig in levende lijve te aanschouwen zich aan op 15 december 2011 in P60.

Een overvol festivalseizoen, een clubtour door heel Nederland en een maand met theatergigs. De welverdiende pauze markeert het einde van een intensieve tour. De onaflatende werkdruk lijkt als brandstof te werken voor de getalenteerde Westfries. Tim zal de pauze benutten om zich in het buitenland bezig te houden met fotografie én zich te storten op het schrijven van nieuw materiaal.

Knol Amstelveen
(Foto Jens van der Velde - 2011)

Singer-songwriter Tim Knol


Live is de Tim Knol Band in zeer korte tijd uitgegroeid tot een geoliede machine. Het muzikale partnerschap van ervaren gitarist en songwriter Anne Soldaat speelt daarbij een prominente rol. Ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst maakt de voormalige gitarist van Darryll-Ann zijn talent, maar wat graag ondergeschikt aan dat van Knol.

Matthijs van Duijvenbode, voormalig toetsenist van Soldaat’s band Do-The-Undo, ontfermde zich in 2008 over tiener Tim, als schrijfpartner, keyboardspeler én manager. Jeroen Overman (bas) en Kees Schaper (drums) completeren de groep.

Met zijn vader’s platencollectie als rode draad presenteert Tim momenteel iedere woensdag het radioprogramma ‘Op Knolle Toeren’ op Rob Stenders’ KX Radio. Zijn passie voor muziek uit de gouden jaren 60 en 70 is ook in zijn eigen repertoire te herkennen. Op het naamloze debuutalbum meer nog dan de eerder dit jaar verschenen opvolger Days, waar de hedendaags pop-rocksound blijk geeft van de nieuwe invloeden van de zanger. “Popmuziek met een retro vleugje”, aldus Knol.

Na de theatertour van maart 2012 zal het waarschijnlijk een tijdje stil zijn rond de Nederpopheld. Echter, dat hij terugkeert met nieuwe muziek staat vast. “Ik weet inderdaad niet hoe lang die pauze gaat duren, maar ik stop nooit met muziek maken.

Ik zou niet weten hoe!”, zo meldt hij zelf. Wanneer het ook mag zijn, hij zal hoe dan ook terugkeren als een gevestigde naam in muziekland; officieel talent af. Geen zin om zo lang te wachten? P60 ontvangt op 15 december met trots dé band van dit moment: Tim Knol! Kaarten zijn te koop via de P60 website (www.p60.nl ), alle Primera winkels en Ben’s Corner.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.