Bijgewerkt: 19 mei 2024

Tim uit Amstelveen is klaar voor wereldtitel zonneracen

Nieuws -> Technologie

Bron: Nuon Solar Team
12-10-2015

Tim van Leeuwen is klaar voor de World Solar Challenge in Australië die zondag 18 oktober 2015 start. De student uit Amstelveen is coureur in de zelfgebouwde zonneauto van het Nuon Solar Team. Tim kruipt tijdens de race dagelijks drie uur in de cabine van zonneracewagen Nuna8. “Het is niet zo comfortabel in de cabine, want de temperatuur kan oplopen tot 45 graden Celsius. Gelukkig heb ik veel getraind en kan ik rekenen op de support crew die mij voortdurend vertelt, hoe ik moet rijden.”

Foto Amstelveen
(Foto Nuon Solar Team - 2015)

Tim van Leeuwen bij Nuna8, de Nederlandse zonnewagen


Het Nuon Solar Team, vijfvoudig wereldkampioen zonneracen, is inmiddels ruim een maand 'down under’, waar zij zich voorbereiden op ’s werelds bekendste zonnerace: de World Solar Challenge. Deze race vindt plaats van zondag 18 oktober tot zondag 25 oktober en loopt dwars door Australië: van Darwin naar Adelaide. Het Nuon Solar Team wordt elke twee jaar gevormd door studenten van de TU Delft die gezamenlijk een Nuna –zonneauto- bouwen. Het winnen van de race is het belangrijkste doel, maar het Nuon Solar Team werkt ook aan technologie die in de nabije toekomst is terug te vinden in gewone personenauto’s.

Rekenwonders. Tijdens de race draait alles om strategie. En die wordt bepaald vanuit de auto die achter Nuna rijdt. In deze auto zitten de strategen, de rekenwonders, die de weersomstandigheden, verwachtingen en andere omgevingsfactoren nauwlettend in de gaten houden zodat de accu -die wordt geladen door zonne-energie- optimaal wordt benut.

De zonneracewagen van het Nuon Solar Team heeft drie coureurs die afwisselend achter het stuur in de nauwe cabine kruipen. Tim van Leeuwen rijdt vanaf zondag 18 oktober een paar dagen door de outback van Australië. Benieuwd naar zijn rit? Volg het Nuon Solar Team via onze livestreams op www.nuonsolarteam.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.