Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Tim Knol eert Neil Young op 19 mei 2021 in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60/Faceculture.nl
13-03-2021

Tim Knol is woensdag 19 mei 2021 te gast in de eerste editie van Muzikale Voetsporen in P60 in Amstelveen en zal zijn grote held Neil Young eren. Host Martin Kuiper interviewt de singer-songwriter uit Hoorn ruim een uur lang over de Canadese songwriter, waarna Knol een half uur eigen nummers én songs van Young zal spelen. 'Neil Young is een groot voorbeeld voor me en heeft zowel met zijn akoestische als zijn elektrische werk veel invloed op mij gehad!' Het gaat om een show voor publiek in de zaal.

Tim Knol. Singer-songwriter Tim Knol (1989) brak in 2010 door met zijn gelijknamige debuutalbum en speelde al snel op grote festivals als Pinkpop. De single 'Sam' werd een grote hit en binnen drie jaar bracht Knol evenzoveel albums uit. Net als zijn grote held Neil Young bleek Tim Knol moeiteloos de stap te kunnen maken naar versterkte gitaren, getuige zijn garagerockband The Miseries, die hij in 2014 formeerde. 'Neil smartYoung past niet in een hokje: van ingetogen, prachtige akoestische songs als Heart Of Gold naar scheurende gitaren in Rocking In A Free World. Dat wilde ik ook' - legt Knol uit.Neil Young. Voordat Neil Young (1945) als soloartiest in 1973 wereldwijd definitief doorbrak met het album Harvest en de hitsingle Heart Of Gold, had hij al naam gemaakt als lid van rockband Buffalo Springfield en supergroep Crosby, Stills, Nash en Young. Knol: 'Dat intrigeert mij aan hem. Hoe succesvol hij ook was, hij durfde het roer om te gooien en zijn hart te volgen.' Voor belangrijke beslissingen neemt Tim Knol dan ook een voorbeeld aan zijn Canadese voorbeeld. 'Als ik ergens voor word gepolst, zowel muzikaal als commercieel, stel ik mezelf de vraag ‘what would Neil Young do?’ In die zin kun je zeggen dat hij als een kompas voor mij werkt.'Over Muzikale Voetsporen. In Muzikale Voetsporen krijgt een artiest de kans om dieper in te gaan op een artiest die veel voor hem heeft betekend. Tim Knol is de eerste in een reeks artiesten die een hommage aan hun muzikale held brengt. Er staan meerdere edities in P60 gepland, ook zal de show andere podia in Nederland aandoen. Het format is bedacht door Martin Kuiper, ook bekend van de live documentaire-avond Behind the Music, http://www.behindthemusic.nl en YouTube-kanaal FaceCulture, http://www.youtube.com/faceculture, waarop ruim 13.000 video-interviews met artiesten te zien zijn.

Muzikale Voetsporen: Tim Knol eert Neil Young. Woensdag 19 mei 2021. € 15 (incl. servicekosten) tickets via https://www.p60.nl/19-05-2021/muzikale-voetsporen-tim-knol. Aanvang: 20:00. Start show: 20:30.

Een corona-proof bezoek aan  P60. Deze show zal in een Corona-proof setting plaatsvinden. We hebben verschillende maatregelen getroffen om van jouw bezoek een mooie, maar vooral veilig ervaring te maken.  Zo word je in de zaal naar een plek gewezen op anderhalve meter afstand van ander publiek en wordt jouw drankje aan tafel geserveerd. Lees hier alles over jouw bezoek aan P60.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.