Bijgewerkt: 26 september 2021

Tijdelijke jongerenhuisvesting in lege verzorgingshuis De Olmenhof

Nieuws -> Gemeente

Bron: Woonzorg Nederland
20-01-2014

In het oude verzorgingshuis van de Stichting Brentano 'De Olmenhof' in Amstelveen wordt binnenkort tijdelijke jongerenhuisvesting gerealiseerd. Samen met leegstandbeheerder Camelot is afgelopen jaar een plan opgesteld en ook afgestemd met de gemeente Amstelveen. Door het gebouw tijdelijk een andere invulling te geven wil Woonzorg Nederland graag een bijdrage leveren aan het bieden van huisvesting voor jongeren in Amstelveen.

olmenhof Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Zorgcentrum 'De Olmenhof' in 2008


Nieuwe impuls geven aan de locatie

Vanaf deze maand wordt De Olmenhof geschikt gemaakt voor de jongerenhuisvesting. Dat zal waarschijnlijk drie maanden duren. Tot op heden hebben jongeren in Amstelveen vaak moeite om passende woonruimte te vinden. Naar verwachting zullen de eerste bewoners al in maart, of april 2014 in hun woningen trekken en kan de locatie weer opbloeien. Camelot begeleidt de bouwwerkzaamheden en verzorgt ook de verhuur van de woningen. Geïnteresseerden voor woonruimte kunnen zich melden bij Camelot (olmenhof@camelotbeheer.nl).  

Het oude verzorgingshuis is sinds 1 februari 2013 officieel verlaten door zorginstelling Brentano. In betrekkelijk korte tijd is er besloten in het pand jongeren te huisvesten. Ook de gemeente Amstelveen wilde snel een oplossing voor het gebouw.

De Olmenhof krijgt naast woningen ook een aantal gemeenschappelijke ruimten beschikbaar in het gebouw. Bij voorkeur worden deze zoveel mogelijk ingevuld met lokale, maatschappelijke initiatieven. Heeft u een suggestie hiervoor? Mailt u deze dan naar Olmenhof@woonzorg.nl.


Reactie van wethouder Raat op 21 januari 2014: 'Vorig jaar was ik zeer teleurgesteld in de eigenaar Woonzorg Nederland dat ze het pand zo lieten verloederen. Gelukkig gaan ze er nu echt mee aan de slag en daar ben ik blij mee, voor de buurt en Amstelveen.En speciale dank aan de Erik van Leeuwen van Woonzorg, omdat ik weet, dat hij er echt zijn schouders heeft onder gezet om dit te bereiken'.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.