Bijgewerkt: 24 juli 2024

Tijdelijke aanpassing eindhalte tramlijn 25 bij Station Zuid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-12-2020

De definitieve eindhalte van de nieuwe Amsteltram (lijn 25) aan de Schönberglaan bij Station Zuid kan door de vertraging bij het project Zuidasdok nog niet in gebruik genomen worden. De Vervoerregio Amsterdam en project Zuidasdok onderzoeken de mogelijkheid om op korte termijn een tijdelijke eindhalte voor lijn 25 te realiseren net ten noorden van de A10 en aan de noordkant van Station Zuid. De gemeente Amstelveen staat positief tegenover deze oplossing.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Een 15 G tram van GVB tijdens een proefrit in Amstelveen op 18 augustus 2020


Tijdelijke overstap zo comfortabel mogelijk. 'Al geruime tijd is er intensief contact tussen de verschillende partijen over de eindhalte van lijn 25. Hierbij zijn verschillende opties bekeken om de tijdelijke overstap voor reizigers zo comfortabel mogelijk te maken'- aldus Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Vervoer. De gewenste tijdelijke oplossing ten noorden van de A10 is vergelijkbaar met de uiteindelijke halte aan de Schönberglaan. Daarmee zou in de periode dat het Zuidasdok nog niet gereed is de tijdelijke eindhalte direct naast de ingang van Station Zuid komen te liggen. Hiermee kan de reiziger meer comfort worden geboden en kunnen de voorziene problemen bij de halte Strawinskylaan worden opgelost.

Meer duidelijkheid in voorjaar 2021. Voorlopig kunnen reizigers uitstappen bij de halte Strawinskylaan. Daarnaast is er een extra halte bij de Parnassusweg toegevoegd om de overstap voor treinreizigers te verbeteren. De Vervoerregio Amsterdam verwacht in het voorjaar van 2021 een besluit over de mogelijke aanleg van de tijdelijke halte te nemen. Kijk voor meer informatie op https://wijnemenjemee.nl/projecten/nieuws/eindhalte-lijn-25-op-station-zuid-stapsgewijs-naar-definitieve-situatie/.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.