Bijgewerkt: 4 juni 2023

Tientallen aanmeldingen per uur voor Burgernet

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
15-05-2012

Sinds de regiobrede lancering vorige week (19-2012), hebben ruim 5000 Amsterdammers zich aangemeld voor Burgernet. Inmiddels telt de regio Amsterdam-Amstelland meer dan 12.500 Burgernet-deelnemers; per uur komen daar nog tientallen bij.

burgernet Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van de Burgernet applicatie


Manager Burgernet Roeland van Zeijst: “Dit succes is te danken aan de actieve steun van alle gemeenten en stadsdelen. Het is inspirerend om te zien hoe een diverse veiligheidsregio als de onze de handen ineen weet te slaan, zonder de onderlinge diversiteit uit het oog te verliezen.”

Sinds dit voorjaar draait Burgernet in de regio Amsterdam-Amstelland. Vanwege goede ervaringen in onder meer Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen hebben ook alle Amsterdamse stadsdelen besloten om deel te nemen.

Het netwerk wordt ingezet bij urgente zaken waarbij de politie een duidelijk signalement heeft. Meedoen kan vanaf 16 jaar of ouder. “Het werkt heel eenvoudig: je ontvangt een bericht, kijkt om je heen en als je de gezochte persoon ziet, bel je terug. Meer hoef je niet te doen.”

Met een grootse campagne wordt aandacht gevraagd voor burgernet. Billboards, tram- en busreclames, radiospots en pleinreclames worden ingezet om zoveel mogelijk leden te werven. Want hoe meer leden, hoe effectiever Burgernet is. Meer informatie en aanmelden op www.burgernet.nl.  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.