Bijgewerkt: 25 juni 2024

Tien nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol in zomerdienst

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol
27-03-2008

Met de ingang van de zomerdienstregeling 2008 telt Amsterdam Airport Schiphol tien nieuwe lijndienstbestemmingen. Passagiers reizen nu vanaf Amsterdam Airport Schiphol rechtstreeks naar 257 bestemmingen over de hele wereld. De zomerdienstregeling gaat in op zondag 30 maart en eindigt op zaterdag 25 oktober.

Nieuwe intercontinentale bestemmingen zijn deze zomer de Amerikaanse steden Dallas/Fort Worth en Portland. KLM vliegt dagelijks naar Dallas/Fort Worth en partner Northwest Airlines voert dagelijks een vlucht uit naar Portland. Ook is Panama City aan het netwerk toegevoegd. Drie keer per week vliegt KLM naar deze Latijns-Amerikaanse stad.

Binnen Europa zijn met ingang van deze zomerdienstregeling de Franse steden Montpellier en Bergerac met Transavia rechtstreeks vanaf Schiphol bereikbaar, en Nantes met Air France Régional. KLM heeft het Zweedse Linköping aan haar netwerk toegevoegd. Verder vliegt de Poolse luchtvaartmaatschappij Centralwings vijf keer per week naar Krakow en zijn de steden Waterford en Galway vier keer per week bereikbaar met de Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Arann.

Bratis Amstelveenweb
(Wikipedia - 2008)

Bratislava binnenstad


Schiphol heeft ten opzichte van de zomer van 2007 ook een aantal bestemmingen verloren. Internationale bestemmingen die niet meer direct bereikbaar zijn vanaf Schiphol, zijn Montego Bay, Orlando en Edmonton. Binnen Europa wordt er niet meer rechtstreeks gevlogen naar Bournemouth, Coventry, Doncaster/Sheffield, Münster-Osnabrück, Palanga, Rovaniemi en Bratislava.

In de zomerdienstregeling staat ook praktische informatie over treinvervoer van en naar Schiphol, parkeren, hotels en alle mogelijkheden om op een prettige manier tijd door te brengen op de luchthaven. De zomerdienstregeling is als pdf te downloaden via www.schiphol.nl . Maandelijks wordt deze versie vernieuwd. Voor meer informatie kunnen passagiers ook terecht bij het Customer Contact Center van Schiphol op telefoonnummer 0900-0141 (€0.40 per minuut)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.