Bijgewerkt: 25 juli 2024

Thuiszorg Aalsmeer dupe van onzorgvuldige berichtgeving

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Zorgcentrum Aelsmeer
17-06-2013

Op vrijdagmiddag 14 juni 2013 verspreidde het ANP een bericht afkomstig van de FIOD, dat de directeur van een thuiszorgorganisatie verdacht wordt van fraude. Zijn huis in Aalsmeer werd doorzocht en zijn bescheiden zijn onder meer in beslag genomen.

Dit nieuws werd razendsnel overgenomen door alle landelijke media met als voor de hand liggende kop: ‘Fraude Thuiszorg Aalsmeer’. Voor Thuiszorg Aalsmeer, een onderdeel van Zorgcentrum Aelsmeer, was dit een verbijsterende mededeling, die nogal wat onrust en belangstelling van derden te weeg bracht.

Telefoongesprekken met Telegraaf en ANP leverde in elk geval de wetenschap op, dat het ging om een officieel bericht van de FIOD, waarin geen namen werden genoemd. Zij konden dit niet wijzigen zonder instemming van de bron, maar de FIOD kon op vrijdagmiddag niet worden bereikt. Wel kwam er hulp van de gemeente Aalsmeer, die onmiddellijk op haar site een bericht plaatste, dat het niet ging om een Aalsmeerse organisatie.

aelsmeer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Zorgcentrum Aelsmeer


Uiteindelijk bleek het te gaan om een thuiszorgorganisatie die werkzaam is in een andere regio, met een postadres in Aalsmeer. De Telegraaf heeft daarop haar bericht aangepast. De directie van Zorgcentrum Aelsmeer heeft bij de FIOD een klacht ingediend in verband met onzorgvuldige berichtgeving.

Vanuit Thuiszorg Aalsmeer is met verbazing vastgesteld, hoe snel een imago kan worden aangetast door de media, juist bij een organisatie die integriteit zo hoog in het vaandel heeft staan.

J.M. Dreschler, directeur Zorgcentrum AelsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.