Bijgewerkt: 17 april 2021

Thema-avond over gamen en autisme in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: MEE Amstel en Zaan
22-09-2014

Veel kinderen/jongeren met autisme voelen zich aangetrokken tot computer en games. Waar ligt de grens tussen gezond gamen en waar gaat het richting overmatig gamen, of verslaving? Wat zijn de risico’s en wat de voordelen van gamen? Ouders maken zich vaak zorgen over het gamen. Hoe kun je als ouder/begeleider je kind helpen een balans te vinden tussen plezierig, veilig gamen en overmatig gamen? Hoe kom je met je kind in gesprek hierover?

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2014)

Autisme is een aangeboren en diep doordringend ontwikkelingsstoornis


Erno Mijland geeft op deze thema-avond een presentatie en zal tips en adviezen geven. Erno Mijland is auteur van het boek 'Gamen en Autisme'. Na de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kan het boek worden aangeschaft. De avond vindt plaats op maandag 6 oktober 2014 van 19.30 uur tot 22.00 uur in de filmzaal van Schouwburg Amstelveen, Stadsplein 100, Amstelveen.

De avond is voor ouders, hulpverleners/professionals en andere belangstellenden. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via [email protected]   onder vermelding van uw naam en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren. (Vol is vol). De organisatie van deze avond is in handen van MEE Amstel en Zaan en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen/Aalsmeer en Schouwburg Amstelveen.

Autisme?

Autisme is een aangeboren pervasieve ontwikkelingsstoornis (een term in de psychiatrie, waarmee vier ontwikkelingsstoornissen plus een restgroep worden aangeduid. Met 'pervasief' wordt 'diep doordringend' bedoeld), die zich kenmerkt door beperkingen op het gebied van sociale interactie en (non-)verbale communicatie en door een beperkt, repetitief of stereotiep gedragspatroon.

Autisme, of een daaraan verwante stoornis, komt volgens de ouders bij bijna 3 procent van de kinderen voor. Het komt twee keer zo vaak voor bij jongens als bij meisjes. Jongens worden ook vaker behandeld: vier keer zo vaak als meisjes. Ruim een kwart van de kinderen met autisme heeft ook symptomen van ADHD – meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.