Bijgewerkt: 23 mei 2022

Theatervoorstelling 'Sonneveld' binnenkort in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Royal Promotions
08-01-2014

Tony Neef geeft Nederlands grootste chansonnier gestalte in muzikale theatervoorstelling 'Sonneveld' binnenkort te zien in Amstelveen

Wie kent de beroemde liedjes ‘Het Dorp’, ‘Margootje’ en ‘Dat wij verschillen van elkaar’ niet? Chansonnier en cabaretier Wim Sonneveld is door de Nederlanders in het hart gesloten en blijft veertig jaar na zijn overlijden nog altijd immens populair. Albert Verlinde Entertainment produceert de muzikale theatervoorstelling ‘Sonneveld’, een show vol nostalgie waarin het publiek Wim Sonneveld beter leert kennen dan ooit.

Foto Amstelveen
(Foto Roy Beusker - 2013)

Mariska van Kolck in de rol van Conny Stuart en Tony Neef als Wim Sonneveld tijdens een voorstelling


Tony Neef kruipt in de huid van de entertainer, een droomrol die hij ervaart als de kroon op zijn werk. Mariska van Kolck vertolkt de rol van tijdgenote Conny Stuart. ‘Sonneveld’ is de komende maanden door heel Nederland te zien in de theaters. Op woensdag 29 januari 2014 staat deze prachtige voorstelling in de Schouwburg in Amstelveen.

‘Sonneveld’ ging op zondag 27 oktober in première in de Stadsschouwburg te Utrecht, waaruit de volgende lovende reacties kwamen: ‘’ Gaat dat zien. Tony Neef verdient net zo’n groot publiek als toen hij ooit begon in Miss Saigon’’ - Metro - ‘’Mariska van Kolck is als Conny Stuart krachtig, komisch, geaffecteerd en ook prachtig breekbaar’’ - Trouw -‘’ Mariska en Tony worden geflankeerd door de uitstekend spelende collega’s Jan Elbertse (Janssen), Thomas Cammaert (Wiegersma) en Cindy Bell (liftster)’’ – Telegraaf.

Foto Amstelveen
(Foto Govert de Roos - 2013)

Tony Neef (1961) in de voorstelling 'Sonneveld'. Hij is een (musical)acteur, -zanger, tekstdichter en stemacteur


Het verhaal

Als één van de Grote Drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret gaf Wim Sonneveld Nederland kleur met prachtige chansons als ‘Het Dorp’, ‘Lieveling’ en ‘Dat wij verschillen van elkaar’ en maakte hij vele theater- en cabaretprogramma’s. Sonneveld was de geestelijk vader van typetjes als ‘Willem Parel’ en ‘Frater Vernantius’. De keurige burgerjongen die uitgroeide tot Nederlands ideale schoonzoon. Wim Sonneveld was van iedereen.Als Wim Sonneveld vlak voor zijn eerste hartaanval op 56- jarige leeftijd een lifter (Cindy Bell) oppikt en later bijkomt in het ziekenhuis wil hij niet accepteren, dat de grote Sonneveld bijna was omgevallen. In de drie dagen dat hij in het ziekenhuis ligt wordt hij door de lifter geconfronteerd met zijn jeugd, liefdes en werk. Tijdgenoten als Conny Stuart (Mariska van Kolck), Huub Jansen (Jan Elbertse) en Friso Wiegersma (Thomas Cammaert) passeren letterlijk zijn revue. Met als grote vraag: Wie was Wim Sonneveld eigenlijk?

Cast en info

Regie: Eddy Habbema. Spel: Tony Neef, Mariska van Kolck, Jan Elbertse, Thomas Cammaert, Cindy Bell en Sandra Jonkman. Overig: Pieter van de Waterbeemd (script) en Ad van Dijk (muzikale supervisie). Website: http://www.sonnevelddemusical.nl/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.